IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се обединява с Shell за изграждането на водородни станции

Планът е да бъдат построени 7 такива станции в Калифорния

Toyota се обединява с Shell за изграждането на водородни станции

Японският производител Toyota ще си сътрудничи с петролния гигант Shell за изграждането на 7 водородни станции за зареждане на превозни средства. Съоръженията ще бъдат разположени по пътищата на американския щат Калифорния.

Toyota се обединява с Shell за изграждането на водородни станции

Двете компании ще инвестират 11.4 млн. долара в проекта, докато Калифорнийската комисия по енергията  ще осигури още 16.4 млн. долара. Допълнителната инвестиция на стойност над 16 млн. долара обаче ще бъде предоставена, само ако броят на станциите достигне 100 до края на 2024 г.

От Shell са проявили интерес към амбициозния план, поради факта, че в днешно време все повече автомобили се задвижват с познатото ни гориво, което от друга страна също не е безкрайно. Именно заради това, компанията отправя поглед към този тип станции, като за момента работят общо 6 такива - 4 на територията наГермания и 2 в Лос Анжелис (САЩ).

Shell е една от 13-те компании, които стартираха разработката на глобална водородна мрежа за зареждане през последния месец.Очаква се в тази мрежа да бъдат инвестирани 10.7 млрд. долара през следващите 5 години.

Според Катусихо Хироше, главен проектатнски мениджър на Toyota, решението на Shell е отговор на критиките на Елон Мъск към горивната индустрия.

"Врагът на врага е приятел. Мъск заплашва петролните компании, а те от своя страна отговарят по друг начин - подкрепяйки водородните станции", заключи Хироше.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota shell
0 от 500
  • #8
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ВАГи, когато говорим за красота, дай да ги видим красивите немски автомобили от този клас!Май са толкова красиви, че все още никой не ги е виждал.Интересното е, че винаги м***л0умните ВАГонетки, когато стане дума за качество, технологии и надеждност го обръщате на красота и история. Не, че там немските талиги са нещо, но поне понятията са субективни и могат да се тълкуват според зависи. Хайде коментирайте поне веднъж нещо конкретно, а не само ала-бала да правите!
  • #7
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Наскоро видях най-новия Приус.Дизайнът му наподобява Мирай.Страхотен автомобил!Футуристичен и напредничав дизахн.Интериорът ме грабна с изпълнението и качествените материали.Жалко, че нямам възможност да притежавам това технологично чудо.
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Миро ( преди 7 години )
    Murai е кола от бъдещето и е много, много напред.Бавно стартира след като завъртиш ключа,докато разбърка бъркоча и много вода капе след като спреш,обаче е хибрид на хибридите. Много е интересно до къде ще се развият планираните 10 нови технологии за хибридизиране за следващата година.
  • #5
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    d, ефекта от подобна авангардна технология в България ще е нулев на фона на десетките хиляди архаични немски канцерогенници по пътищата.
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Добре че са японците да разработват модерните технологии. Че ако чакахме на европейците, щяхме да тънем в канцерогенни мизерии още десетки години.
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Еми добре е, че ще изграждат станции в Калифорния, кога ще има и водородна станция в България, че си купих водородна кола и няма къде да я зареждам. :)
  • #2
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гледам го това и си мисля, как може някой да направи нещо толкова горзно?
  • #1
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ей не се спряха, няма да пуснат кокала тея които произвеждат петрол. На водородна бомба ще ви качат но трябва да ходиш на помпата да наливаш нещо.