IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гений превърна Porsche 911 в конзола за Doom 2 (ВИДЕО)

С волана въртите оръжието наляво-надясно, а напред се придвижвате, естествено, с газта

Гений превърна Porsche 911 в конзола за Doom 2 (ВИДЕО)

Можете да го тълкувате като доказателство колко умни са станали колите ни, или като последно предупреждение колко лесно някой може да ги хакне. И в двата случая постижението на Мат Суортаут, компютърен програмист от САЩ, буквално ни скри шапката.

Гений превърна Porsche 911 в конзола за Doom 2 (ВИДЕО)

Мат, който на вид си е класически програмист, е открил гениално прост начин да превърне своето Porsche 911... в компютър, на който да си играе безсмъртната игра Doom 2.

Играта върви съвсем спокойно на екрана на мултимедийната система. С волана контролирате движенията на героя вляво и вдясно, с педала на газта го придвижвате напред, а - съвсем подходящо - с клаксона стреляте по чудовищата.

Единственият проблем е, че междувременно, докато гледате втренчено екрана, колата ви се движи по улиците с нарастваща скорост.

Суортаут уверява, че превръщането на поршето в стар компютър е безкрайно лесно и не иска никаква предварителна подготовка. Трябва ви само флашка, чрез която да вкарате компютъра на автомобила в предпазен режим, и диск с Doom 2. "Контролерите" в автомобила били предварително подготвени от производителя за целта.

Гений превърна Porsche 911 в конзола за Doom 2 (ВИДЕО)

Без да сме повтаряли експеримента, леко се съмняваме в последното. Тази част от представлението на Суортаут е малка шегичка с набиращата скорост обсесия сред американските програмисти да пускат Doom на какви ли не устройства. Самият Суортаут преди време го постигна с червен тостер, който сега по-наблюдателните са забелязани на седалката в поршето до него. В случая с колата очевидно програмистът си е поиграл доста повече, отколкото е склонен да разкаже. Но дори и така резултатът от труда му е забележителен. Но все пак не го пробвайте по Цариградско шосе.


 

Тагове: porsche 911 doom 2
0 от 500