IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo XC60 ще получи 3-цилиндров мотор

Кросоувърът ще повтаря дизайна на баткото XC90

Новото Volvo XC60 ще получи 3-цилиндров мотор

Шведският производител Volvo обяви предстоящата премиера на второто поколение на кросоувъра си XC60. Тя ще се състои по време на автосалона в Женева, където ще станат ясни характеристиките на модела.

Новото Volvo XC60 ще получи 3-цилиндров мотор

Засега е известно, че подобно на „баткото” XC90 от втората генерация, новият XC60 също ще бъде изграден на модулната платформата SPA и ще получи същата гама дизелови и бензинови двигатели Drive-E с не повече от 4 цилиндъра.

Основната разлика ще бъде в хибридния агрегат Twin Engine. При XC90 той разчита на 4-цилиндров двигател с вътрешно горене, но при XC60 ще бъде използван 3-цилиндров. На същата система Volvo ще заложи и при по-малкия си модел XC40, който ще излезе на пазара през 2018 г.

Оригиналното Volvo XC60 (на снимката) се появи през 2008 г., като до момента от него са продадени близо 950 000 бройки. Въпреки, че остарява, кросоувърът продължава да се радва на висока популярност. Той се предлага с цели 12 различни варианта с двигатели, чиято мощност варира от 150 до 306 к.с.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно е най-красивия,... в някоя китайска провинция.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 7 години )
    това беше най красивия СУВ.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кола 2 тона на 3 цилиндъра..ще я бутаме ли.. попътен вятър ли да чакаме. WRC на батерии...този свят отива на майната си.Пародия и триумф на лакираните нокти,Кончита Вурст и мъже с червило, бодибилдърки дето вдигат 200 от лежанка, хаха...Давайте друга планета че тази пропадна.
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В последните години волвата са изключителни ***!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Темида ( преди 7 години )
    Аз да не спамя напразно с непопулярното мнение, ноооо.....https://***.ft.com/content/21b99396-a09f-11e6-86d5-4e36b35c3550Тук ми изглежда, че за 3цил мотор именно кучето е заровено в тази статия
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    следващия високотехнологичен двигател ще е двуцилидров двутактов с въздушно охлажданеа след 2020 ще е екологично чист ще потреблява купичка ориз на ден и ще се задвижва от китайче под капакатия волво са пародия на автомобила кой балък ще си купи китайски премиум
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Automotive ( преди 7 години )
    Каквъв надпис made in China бе? Това да не ти е микровълнова фурна да пише къде е правена...Volvo се разработват в централата си в Готенбург, Швеция. Автомобилите за Европа се сглобяват в Швеция и Белгия... аман от лаици, които се правят на интересни.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До последния ( преди 7 години )
    Волво имат заводи и в Европа и в Китай. Все пак китайския пазар е по-голям от цялата ЕС. по-голям и от САЩ.Автомобилите за Европа се произвеждат в Европа.
  • #6
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ха, ха, тогава как ще обясниш знаковия символ Nade in China на волвата? Това трудно се оборва. Или казваш пише Мade in Chinaм а те тайно ги правят в Швеция,... Муха, ха, ха,... Жълтурска фирма от горе до долу. И това ви го казва бивш собственик на волво.
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хм, три цилиндъра ,а кога ще започнат да ги правят от картон -много еко материал.