IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо продажбите на хибриди в Холандия се сринаха?

Страната беше лидер в електрификацията - докато правителството не реши да намали субсидиите

Защо продажбите на хибриди в Холандия се сринаха?

Какво става, когато държавата спре щедрите отстъпки и облекчения за купувачите на електромобили? Automotive News отговаря: Пазарът се срива. Поне това стана в Холандия.

Продажбите на електромобили са зависими от отстъпките

През 2015 година Холандия е лидер в Европейския съюз по продажби на хибриди и електромобили, благодарение на отстъпките, давани от държавата при покупката на такива коли за служебни цели. Но миналата година тези отстъпки бяха сериозно орязани и продажбите спаднаха два пъти, до под 20 000 бройки.

Така Холандия се смъкна на трето място като успешен пазар за хибриди и електромобили, изпреварена от Великобритания и Норвегия. Факт е, че отстъпките в Холандия бяха твърде щедри – между 6000 и 7000 евро на година по отношение на данъците и таксите.

Но след това властите и данъчните забелязаха, че при голяма част от служебните хибриди задвижването на електричество не се използва. Това стана ясно след преглед на средния разход на гориво на огромна част на служебните коли и на практика отстъпките, давани от правителството не постигат желания резултат. Оказа се, че вредните емисии се увеличават, вместо да намаляват.

Най-ниските данъци за plug-in хибридите бяха повишени и продажбите рязко намаляха, което сложи край на бума на екологични возила в Холандия. Поне засега.

Тагове: volvo
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Хех, немския инженеринг отново в действие - плъгин хибридите им харчат повече от обикновените бензини, защото не им зареждат батериите а само си ги возят като мъртво тегло. Истинските хибриди са японски - Приуса колкото и да не го зареждаш, пак харчи малко и е с почти нулеви вредни емисии.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До ливадата от swiss ( преди 7 години )
    Принца на Монако го боли за теб. Когато бях там и преди няколко чесеца си караше бензиново Бентли. Аман този многознайко. И се научи най после да пишеш на БЪЛГАРСКИ!!!!!!
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, разкрит им е реалния разход! Само тук в този форум се пише колко нищо не горят. Лъсва и другата истина, без огромни субсидии са си направо непродаваеми
  • #8
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Брей морално остарели били, а БМВ черпат инфо от тойота за хибридите им и цялата тази област на "задвижване"??*** си беше, такъв си и остана RRE...
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    Нямам и капка съмнение, че и нашите псевдо-еколози-RICEri, ще правят така, ако имаха кинти за кола.
  • #6
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Bmw435i ( преди 7 години )
    Iaponskia hybrid e moralno ostariala tehnologia,a princa na Monako polzva keksusa za WC,ni6to pove4e
  • #5
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе ти си май много ***?Плъг ин хибридите имат отстъпки, за да стимулират ползването на ел.мод в града.При този режим на движение е все тая дали караш хибрид или ел. автомобил, тъй като и двете в случая се движат на ток.Просто тарикатите са се въъзползвали от облекченията, но не използват ел. режима и обезсмислят тези облекчения.ТОВА НЕ ПРАВИ ТЕХНОЛОГИЯТА ГЛУПАВА или НЕИЗГОДНА или ПО-малко екологична.Сеш се ? *** надишал се със сажди от счупения ти гоуф.
  • #4
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти между хибрид и електрическа кола правиш ли разлика?! Канготата на Спииди са електрически...никой не ти казва че е лош продукт..лошия продукт са хората! Виждаш че не само в БГ има корупция, всеки си прави тънки сметки...
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе какви радия какви климатици...не четеш ли че тия са се възползвали от ДАНЪЧНО ОБЛЕКЧЕНИЕ..и са си карали на бензин!!!"..Но след това властите и данъчните забелязаха, че при голяма част от служебните хибриди задвижването на електричество не се използва. Това стана ясно след преглед на средния разход на гориво на огромна част на служебните коли и на практика отстъпките, давани от правителството не постигат желания резултат.."
  • #2
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив, това че някой не е ползва по предназначение даден продукт, не го прави лош.По същата логика може да си вземеш кола и да седиш в нея, за да слушаш музика докато тя работи и разхода ще и е безкраен, ама няма да направи модела по-лош или добър от другите.А в спииди в София си ползва ел. канготата непрекъснато, защото хем са на ток и им е по-евтино, хем спират навсякъде безплатно и им излиза сметката.