IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

Пистовото ZL1 ускорява от 0 до 96 км/ч за 3,5 секунди

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

Компанията Chevrolet разкри официалните динамически характеристики на пистовата модификация на новото поколение на Chevrolet Camaro. Тя се казва ZL1 и е най-бързият автомобил в историята на модела.

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

По време на официални тестове в Германия спортното купе е развило скорост от 325 км/ч в едната посока и 311 км/ч. в другата. В крайна сметка в характеристиките на автомобила е записано средното постижение – 318 км/ч.

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

По време на изпитания Camaro ZL1 е бил „обут” със стандартните за модела гуми Goodyear Eagle F1 Supercar 3. Единствената разлика от серийната машина е в допълнителното оборудване за защита на пилота и за измерване на времето, поставени в салона.

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

Тестовете са показали, че спортната кола с 10-степенна автоматична скоростна кутия ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 3,5 секунди. Драг-дистанцията от ¼-миля (401 метра) се изминава за 11,4 секунди, като в края на отсечката скоростта е 204 км/ч. Натоварването при преминаване на скоростни завои достига 1,02 g.

Най-бързият Chevrolet Camaro разви 325 км/ч

Chevrolet Camaro ZL1 е оборудван с 6,2-литров V8, развиващ 650 к.с. Моделът е с 19 кг. по-лек от своя предшественик, като е получил специално шаси Magnetic Ride Control, електронна блокировка на задния диференциал, спирачни механизми Brembo и 20-цолови джанти.

Снимки: Chevrolet
 

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Готина колица, но на писта ще е бавна!
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    1.02g е меко казано смешен резултат.GT-R достига до 1,45g
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    2 втек ( преди 7 години )
    Красавец!
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Натоварването при преминаване на скоростни завои достига 1,02 gТова е трагично за спортна кола. Megan RS, Golf GTI, Focus ST, Mazda MPS - всичките правят от 1,2 нагоре до 1,5
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    К ( преди 7 години )
    Безнадеждно е, колега...От самото начало си публикуват невярна информация, продължават и ЩЕ продължават да го правят. Доста непрофесионално, но факт. В почти всяка една статия, или публикация има неточности, невярна информация и откровена глупост...Явно нито този, който пише статиите не разбира от коли, нито редакторът... Смешничко ;)
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Въпреки тъпизмите си ( преди 7 години )
    е46 е прав за едно - комби но с 4Х4 вдига подобни скорости, а е и по-добро на пътя особено при променливи атмосферни условия.Но спортна американска кола с автомат и 4Х4 може би ще видим след около 10 години ... По чисто финансово-технологични причини.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Poweeeeer! ( преди 7 години )
    Проверявайте си информацията, преди да я пускате в сайта - двигателят е с обем 6.2 литра и е с компресор.