IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Rangеr: само с дизелов двигател в Европа

Моделът се разработва в Австралия, като ще прилича на F-150

Новият Ford Rangеr: само с дизелов двигател в Европа

Два от най-очакваните автомобила в идните години в Щатите безспорно са новите поколения на Ford Bronco и Ford Ranger. След месеци на спекулации, най-накрая се появи официално потвърждение за двата модела по-рано през годината. Впоследствие станахме свидетели и на първите неофициални кадри, които разкриха, че работата по пикапа е започнала.

Новият Ford Rangеr излиза догодина
Актуалното поколение на Ford Ranger

На базата на именно тези изображения, автомобилното издание Motor1 излезе с компютърна графика (по-долу), показваща как евентуално ще изглежда новият Ranger, който трябва да дебютира по някое време през 2018. От изображенията се вижда, че Ranger ще запази външните си размери спрямо сегашното поколение, но ще има напълно нов екстериорен дизайн. Машината ще бъде изцяло вдъхновена от по-големия F-150, който получи фейслифт през миналия месец. В тази връзка, новото лице ще бъде адаптирано за по-малките размери на Ranger, който доста по-добре се връзва с широкото разбиране за пълноразмерен пикап по света.

Новият Ford Rangеr излиза догодина

Президентът на американския клон на Ford – Джо Хинриш, вече обеща, че новият Ranger ще бъде „достъпен, функционален, издръжлив и маневрен пикап“. От смелото твърдение можем да заключим, че новият модел най-вероятно ще запази концепцията за купе върху шаси, а задвижването ще бъде както задно, така и двойно, в зависимост от съответната модификация. За база американците ще използват модифицирана версия на сегашната платформа T6, която ще е в основата и на новото Bronco, което се очаква през 2020.

Новият Ford Rangеr излиза догодина

В момента Ford Ranger се продава в Европа само с дизелови двигатели, което вероятно ще се запази и в новия модел. Неговата двигателна гама ще включва атмосферен V6 двигател и икономичен EcoBoost 4-цилиндров мотор. И двата двигателя са бензинови, но най-вероятно ще се предлагат само отвъд Океана. От друга страна обаче, европейските клиенти ще могат да поръчат пикапа с нов 5-цилиндров дизел и 10-степенна автоматична трансмисия.

Новият Ford Rangеr излиза догодина

От Ford обещават, че новият Ranger ще има „по-добър разход на гориво от F-150”, което звучи повече от логично, имайки предвид по-ниското тегло и по-ефективните двигатели.

Разработката на новия модел е поверена на развойния център на Ford във Виктория (Австралия), а производството ще бъде концентрирано в Мичиган (САЩ).

Снимки: Motor1

0 от 500