IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Williams показа болида си за сезон 2017

Тимът публикува 2 снимки на колата, а официалното представяне ще е на 25 февруари

Williams показа болида си за сезон 2017

Британският тим във Формула 1 Williams показа своя болид за сезон 2017. Въпреки плануваното официално представяне на 25 февруари, отборът публикува 2 снимки в интернет пространството.

Williams показа болида си за сезон 2017

Болидът е наречен FW40 в чест на 40-годишнината от създаването на първия автомобил на екипа. FW40 е първата кола , отговаряща на новите правила във F1. Според тях, болидите трябва да са с по-широки шасита и по-тесни крила.

От Williams са удължили предната част и са монтирали предно клиновидно крило. В задната част крилото е с променен дизайн, като височината му е намаляла . Друга значителна промяна е и новият аероелемент, който върви по капака на двигателя и е интересна версия на "перките", използвани допреди няколко години.

Williams показа болида си за сезон 2017

Williams ще разкрие цялостна информация за FW40 по време на официалното представяне. Два дни след това тимът ще участва и в първите предсезонни тестове в Барселона.

Пилотите на отбора през идния сезон ще са шампионът в европейската Формула 3 Ланс Строл и Фелипе Маса, който в края на миналата година напусна Формула 1, но след това прие да се върне, тъй като тимът беше напуснат от Валтери Ботас, който път отиде на мястото на световния шампион Нико Розберг в Mercedes.

0 от 500