Вход   Регистрация

Дупките на "Цариградско" - колкото път с пет тунела в Италия

Дупките на "Цариградско" - колкото път с пет тунела в Италия
 

Фантастичният проход "Сан Болдо" е построен за по-малко от 100 дни... през 1918

Столичният булевард "Цариградско шосе" отново ще бъде ремонтиран това лято - само две години, след като настилката бе изцяло подменена с нова. На много места асфалтът, уж с гаранция за десет години, се напука дълбоко от зимните студове.

Дупките на
Според Агенция Пътища виновник за безобразното качество на едва 2-годишния асфалт е... студът. Снимка: "Спаси София"

Поправките по натоварения булевард започват през юни и макар да нямат обявен краен срок, най-вероятно ще отнемат два месеца, коментираха пред Automedia запознати с плановете на изпълнителя - "Калистратов груп". Като добавим и временните кръпки с битумна паста, които предстоят през пролетта, булевардът няма да бъде пълноценно отворен близо три месеца.

Дупките на
Проходът Сан Болдо в Италия - построен за по-малко от 100 дни

Става дума за почти идеално равен участък със съществуваща настилка, дълъг по-малко от 3 километра. За да вдъхнем малко повече ентусиазъм на българските строители, искаме да ги запознаем с ето този път - прохода Сан Болдо, който свързва две планински общини в североизточна Италия. 17-километровият участък, който включва множество подпори, мостове и цели пет тунела, е построен за... 97 дни. Затова и местните го наричат "Шосето на стоте дни".

Дупките на
Представете си колко би отнело това на български строители

Още по-любопитното е, че не е построен сега, с модерна техника, а през 1918 година, от строителното поделение на австроунгарската армия и местни работници. За 99 години участъкът нито веднъж не се е нуждал от сериозен ремонт, а само от редовно освежаване на асфалта на всеки петнайсетина години.

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 9 )

Напиши коментар Влез

от: д-р Исня ( преди 1 година )

Това е защото "простите" италианци никой не ги е светнал, че може проекта за 90 милиона да го направят само с 10. Ако бяха тарикати както сме ние...ехеее къде щяха да са сега!
Отговори
 
+7
 

Положителни: 7  Отрицателни: 0

от: Might ( преди 1 година )

Покажи Коментара
Аре аре ГЕРБ не са цвете за мирисане грам ама поне направиха некви щогоде пътища, преди тях беше доста по-страшно от към пътна настилка.
Отговори
 
 -11
 

Положителни: 5  Отрицателни: 16

от: Русия ( преди 1 година )

Гергерастия
Отговори
 
+10
 

Положителни: 11  Отрицателни: 1

от: Боко Тиквов ( преди 1 година )

Ай ся дупки, кръпки... ми нали едни пЪри трябва да се усвоят за изборите!
Тресе ама е от холдинг, Кал-и-*** групата, Джипси груп, Аграр на макс, Бул-не-строй са цвета на цветовете на БГ-бизнеса! Без тях ГРОБ не може!

Аз казах! Хау!
Отговори
 
+14
 

Положителни: 15  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 1 година )

Ти майтапиш ли се, направата на който и да е тунел не може да се сравнява с някакво преасвалтиране?! Жалка работа е маТряла те му се... На главата той си мисли , че му вали дъжд на . Е за това сме на това дередже защото е пълно с глупаци които вярват на псевдоспасители .
Отговори
 
+21
 

Положителни: 21  Отрицателни: 0

от: thebrainless ( преди 1 година )

Климата в Алпите e мааалко по-суров от този в София :)
Това което съм чел по въпроса за изграждането на нашите пътища, е че Бай Ганя икономисва от битиум в асфалта, който всъщност бил от решаващо значение за качеството му. Битиума прави асфалта по-гъвкав и здръжлив на различни температурни условия.
Отговори
 
+35
 

Положителни: 35  Отрицателни: 0

от: Миро ( преди 1 година )

Покажи Коментара
без да съм защитник на някого, бетона от и подпорите от снимките едва ли са от 1900 година. Тунелите са еднопосочни?!?Някой може ли да каже какво е натоварването по това трасе, а климата дали предполага ползване от - 20 до 50 градуса?
Отговори
 
 -29
 

Положителни: 2  Отрицателни: 31

от: Анонимен ( преди 1 година )

Тогава не е имало еврофондове и обществени поръчки!
Отговори
 
+35
 

Положителни: 35  Отрицателни: 0

от: Анонимен ( преди 1 година )

Без коментар просто , бях на почивка в северна Италия за една седмица , когато престигнахме започваха строеж на кръгово движение , когато си тръгнахме минахме по него , беше пуснато същия ден....а за нашето цариградско мога да кажа само ..за какво го правите пак ...не дейте , догодина ще трябва отново
Отговори
 
+56
 

Положителни: 56  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising