IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes пуска електрически камион още тази година

20 компании ще тестват първите прототипи

Mercedes пуска електрически камион още тази година

Mercedes ще представи изцяло електрически тежкотоварен камион преди края на годината, като планът предвижда производството на малка бройка камиони, които да бъдат дадени на клиенти на марката, които да ги тестват в реални условия. Електрическият камион все още няма име, но ще бъде базиран на концепта Urban eTruck (на снимката), който дебютира миналата година.

Mercedes пуска електрически камион още тази година

Очаква се, че товароносимостта на електрическия камион ще е 12 700 килограма, като той ще може да изминава 200 километра с едно зареждане. Засега обаче това са единствените технически данни, които са успели да изтекат от подразделението на тежкотоварни возила на Mercedes.

200 километра пробег не са много, но от Mercedes уточняват, че камионът ще е предназначен основно за градски маршрути. Част от прототипите ще могат да носят конвенционални товари, а други ще са оборудвани с хладилен фургон. Предполага се, че ще има и такива, които ще обслужват основно строежи.

За тестовата програма на Mercedes са избрани 20 транспортни компании, като изпитанията започват в Германия. Тестовете ще продължат една година, а данните събрани за този период ще са от полза при развитието на серийния модел на електрическия камион, който ще излезе на пазара най-късно през 2020 година.

Тагове: mercedes etruck
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пълни глупости.Никой няма да затвори около 100хил.евро в камион който изминава само 200км на ден.За да се изплаща един камион трябва да прави пробег минимум 600км дневно.
  • #2
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Малеее всичко минава на електричество, на ушанките като им спрат парите от петрол ще почнат да мятат атомни бомби по нас от злоба. Prepare you anuses :)
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    200км само в градска среда мисля, че са достатъчни. А и все пак е първи модел, ще го развиват още. :)