IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови двигатели за 3 модела на Jaguar

Британците модернизираха кросоувъра F-Pace, както и седаните XF и XE

Нови двигатели за 3 модела на Jaguar

Британският производител Jaguar обнови три от основните си модели, които предлага на световните пазари. Кросоувърът F-Pace и седаните XF и XE са получили нови двигатели, както и нова система за настройка на агрегатите.

Нови двигатели за 3 модела на Jaguar

Автомобилите вече ще бъдат предлагани с 3 нови двигателя от семейството Ingenium. Един от тях е 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра. Той ще бъде достъпен в два варианта на мощност – 200 и 250 к.с.

В гамата агрегати влиза и 2,0-литров дизел, също с 4 цилиндъра, който развива 240 к.с. Освен това инженерите на компанията са увеличили мощността на досегашния 3,0-литров бензинов мотор с 6 цилиндъра. Той вече предлага 380 к.с.

Трите модела са оборудвани и със системата Configurable Dynamics, която позволява на водача да настройва по свое желание работата на двигателя, на скоростна кутия и на кормилното управление.

Новост при автомобилите на Jaguar, които ще се водят моделна година 2017, е специална функция на мултимедийната система, чрез която шофьорите ще могат да плащат за зареждане на горивото. На първо време тя ще работи само с бензиностанции на компанията Shell.

Снимка: Jaguar
 

Тагове: ingenium jaguar f-pace xf xe
0 от 500