IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И "Лада" прави хибриди

Първите модели на АвтоВАЗ от този вид ще излязат през 2020

И

Най-големият руския автопроизводител АвтоВАЗ работи върху дизелови и хибридни агрегати, които ще позволят на моделите с марка Lada да се представят по-успешно на чуждите пазари. Те ще заменят версиите със сегашните бензинови мотори, които съвсем скоро няма да отговарят на екологичните изисквания в Европа.

АвтоВАЗ също ще прави хибриди

Според президента на АвтоВАЗ – Никола Мор, първите дизелови и хибридни агрегати ще се появат на моделите на Lada през 2020 г. По думите му този крачка е задължителна за компанията, тъй като след 5 години в ЕС влизат нови еконорми и двигателите, с които АвтоВАЗ разполага в момента, няма как да се справят с тях.

„Имаме две възможности – дизелови и хибридни двигатели. Според мен дизелите имат огромен потенциал, въпреки случилото се с Volkswagen и „Дизелгейт”. Разработваме различни варианти, за да може да бъдем готови за въвеждането на стандарта Евро-7, който ще влезе в сила през 2022-2023 г”, коментира Мор пред руски медии.

В АвтоВАЗ от години работят върху алтернативни силови агрегати. Вече бе пусната ограничена серия от електрически Lada Kalina, които получиха името El Lada. Наскоро и седанът Lada Vesta бе превърнат в електромобил, като получи мотор с мощност 82 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 25 кВт/ч.

Снимка: YouTube

Тагове: lada
0 от 500
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    БляБляБляя ( преди 7 години )
    Говорете си, не пречите на истината.Имат си собствен пазар с потенциал, имат си стратегически партньори в лицето на Нисан/Рено, които са напред в ел. задвижването. Имат си и пример от Китай, които преди 6-7 години бяха на сходно равнище в развитието. Що пък да не успеят?
  • #5
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Руснаците в последните няколко години само анимирани рендъри на някакви хипотетични коли показват. Как пък не направиха една истинска. То не беше колата на Путин, то не беше някакъв исмислен хиперкар, то не беше поредната Лада на картинка.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    R ( преди 7 години )
    Това е най-краткия виц за седмицата!
  • #3
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе АвтоВАЗ вече не са съвсем руснаци, това си е Renault/Dacia. Може би с по-калпава сглобка :D Ще им набутат технологиите от първото Zoe, които дотогава ще са остарели за Европа
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сандеро хибрид по-малко ли те разсмива?
  • #1
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като прочета новина, че руснаците произвеждат коли и ме ибива на неудържим смях. Токова години не им ли стигнаха да разберат, че тази работа не е за тях.