IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият всъдеход на Maybach е G-класа с мек покрив

Уникалният модел с 630 конски сили ще се произведе в едва 99 бройки

Първият всъдеход на Maybach е G-класа с мек покрив

Mercedes-Benz смята да изпрати в пенсия сегашното поколение на G-Class още през тази година. Преди това да се случи обаче, германците представиха нова версия на модела, която ще се продава под марката Maybach.

Първият всъдеход на Maybach стана G-Class

Всъщност подобен ход се очакваше от този време. Изненадващо обаче вместо стандартен всъдеход, компанията анонсира предстоящата премиера на кабриолет. От Mercedes пуснаха тийзър на модела, който ще носи името Mercedes-AMG G 65 4×4² Landaulet и чиято премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Първият всъдеход на Maybach стана G-Class

Изненадата донякъде бе развалена от изданието AutoMail, чийто екип пътува до Южна Африка, за да заснеме вече готовия автомобил. Както личи от името „ландоле” (съкратено – ландо), той е със свалящ се мек покрив, който открива единствено втория ред седалки. По принцип подобен тип коли струват много пари – пример за това е седанът Maybach 62 S Landaulet. Той се прави на ръка и бе оценен  на 303 000 британски паунда.

Първият всъдеход на Maybach стана G-Class

В основата на версията „ландо” е Mercedes-Benz G 500 4×4², който ще бъде оборудван с 6,0-литров V12 двигател, развиващ 630 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия, като се очаква ускорението от 0 до 100 км/ч да бъде в рамките на 5,5 секунди.

Първият всъдеход на Maybach стана G-Class

Версията G 500 4×4², се отличава от стандартния всъдеход по редукторните си мостове, модернизираното окачване, разширените калници и увеличения пътен просвет. Инженерите на Mercedes са увеличи и разстоянието между двете оси до 3428 мм, благодарение на което вторият ред седалки е с 60 см по-просторен.

Първият всъдеход на Maybach стана G-Class

Известно е вече, че Mercedes-Maybach G 650 Landaulet ще излезе в серия от 99 бройки, като цената на всяка ще надвишава 300 000 евро. Всички всъдеходи ще бъдат с най-високо ниво на оборудване, като клиентът ще може да избира единствено цвета им.

Снимки: AutoMail

0 от 500