IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Гавра с Corvette? Култовата спортна кола стана комби

Компанията Callaway Cars иска 15 000 долара за преправянето на автомобила

Гавра с Corvette? Култовата спортна кола стана комби

Още през 2013 г. компанията Callaway Cars обяви намеренията си да превърне в комби един от култовите американски автомобили Chevrolet Stingray и да го предложи на пазара. Тогава бяха показани само скици на автомобила и бе посочена неговата ориентировъчна цена. Сега обаче машината е напълно готова и всеки желаещ може да си я поръча.

Chеvrolet Corvette излезе на пазара като комби

Ателието е готово да преработи както най-простата версия Corvette Stingray, така и Grand Sport, а също и Z06. Именно последната е в основата на показания на снимките автомобили. От Callaway Cars те уточняват дари са променяли нещо по двигателя на автомобила, но се знае, че предлагат два допълнителни пакета - SC627, при който 6,2-литровият V8 развива 635 к.с. и 827 Нм, както и SC757 със 767 к.с. и 1053 Нм. Самият мотор е достъпен в два варианта - LT1 и LT4, които се различават по настройките на турбината и на интеркулера.

Chеvrolet Corvette излезе на пазара като комби

На външен вид масъл-карът е променен, като освен различният покрив, той е получил и нови тръби на изпускателната система, както и специални джанти. Любопитното е, че централната част на покрива на Corvette не е пипана, което превръща автомобила в машина от съвсем нов клас - Shooting brake Targa.

С пакет SC627 ускорението от 0 до 96 км/ч отнема 3,4 секунди. По-мощният вариант - SC757, се поставя само на модификацията Z06, като при нея времето е 2,8 секунди. От ателието все пак уточняват, че в действителност тези цифри може и да се променят, тъй като досега колата не е тествана в реални условия.

Chеvrolet Corvette излезе на пазара като комби

Цената на преработването на автомобила е 14 490 щатски долара, като в тази сума не влиза самата кола (в САЩ базовият вариант Corvette струва 55 450 долара). Отделно 2890 долара се плащат за черен цвят на покрива, а срещу 1995 долара колата получава и допълнително крило -   AeroSpoiler. При най-мощния вариант сумата за преработка е 17 995 долара.

Снимки: Callaway Cars

0 от 500