IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Революционна визия за следващия Nissan Leaf

Новото поколение на електромобила ще дели платформа с Renault Zoe

Революционна визия за следващия Nissan Leaf

Актуалният Nissan Leaf не се отличава нито със смели форми, нито с дизайн, който да допада на по-широк кръг почитатели на електрическите автомобили. Може би обаче това ще се промени, при това съвсем скоро.

Смела визия за следващия Nissan Leaf

През 2015 година Nissan показа в Токио впечатляващия концепт IDS, а по-късно на негова база се появиха няколко рендъра, които подсказват как би могъл да изглежда следващият Leaf. Специалистите и потенциалните клиенти очакват по-агресивни форми и дизайнерски, който да е по-близък до този, използван в най-новото поколение Micra.

В Nissan трябва да демонстрират, че дизайнерите им са скъсали с мисленето, че електромобилите трябва да са тумбести и безобидни на външен вид, дори почитателите на екологичните возила искат динамика и по-секси форми. Leaf е на пазара от 7 години и се очаква съвсем скоро да се появи следващият електромобил на Nissan.

Смела визия за следващия Nissan Leaf

За 2018 година е предвиден фейслифт за Leaf, като това беше потвърдено от старши вицепрезидента на Renault-Nissan BV Арно Дебьоф. Все още не се знае кога ще се появи следващото поколение на Leaf, но е почти сигурно, че електромобилът ще споделя една платформа със следващия Renault Zoe. А това означава, че двата нови електромобила едва ли ще се появят преди края на това десетилетие.

Големият шеф на Renault-Nissan Карлос Гон вече потвърди, че следващото поколение на Leaf ще се предлага със системата за полуавтономно придвижване ProPilot, която би трябвало да се появи и при фейслифта на Qashqai в Европа.

Тагове: nissan leaf nissan nissan ids
0 от 500