IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler все пак ще строи завод в Русия

В него ще се сглобяват най-вече SUV-модели на Mercedes

Daimler все пак ще строи завод в Русия

Германският гигант Daimler все пак ще строи свой завод в Русия, потвърди официално компанията след спекулациите през изминалата година.

Daimler все пак ще строи завод в Русия

Информацията бе потвърдена и от руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. В интервю пред Business World, той споменава, че съоръжението, което ще бъде построено близо до Москва, ще започне да функционира в началото на 2018 година.

Говорител на Daimler призна пред изданието, че се водят преговори. "Ние сме в диалог с руското правителство, с цел да покрием всички икономически изисквания за местното производство на пътнически автомобили".

Според данни от предишен доклад, Daimler ще инвестира около 200 млн. евро в завода, в който се очаква да бъдат сглобявани около 30 000 автомобили годишно, най-вече SUV-модели. Това ще позволи на компанията да се съревновава на равни начала с конкурента си BMW, чиито модели се сглобяват в Калининград от предсприятието "Автотор".

 

Тагове: bmw daimler avtotor
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колите само се сглабят там както едно време се сглабяха москвичи в Ловеч. Прави се за да се избегне митата за внос на готов автомобил в русия. КОлите които се произвеждат там ще са само за руския пазар и сателитите на русия с които тя търгува без мита. Производството на частите и технологиите си остава в европа и САЩ.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Евроатлантическите ни другари, що ходят в "лошата" Русия? За нас пак ли , дръжки и кабели.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Информацията идва от руски източник, следователно вероятността да не е вярна е голяма.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 7 години )
    Дддааа пропада Русия. Очевидно.