IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЕQA - електрическият дебют на Mercedes

Германците готвят три нови компактни коли до 2020

ЕQA - електрическият дебют на Mercedes

Mercedes-Benz подготвя сериозна офанзива в компактните сегменти в следващите три години, съобщава Auto Express, позовавайки се на свои източници в компанията.

ЕQA - електрическият дебют на Mercedes

Така би изглеждал бъдещият EQA според графичния дизайнер Андрей Аварвърий

Към вече съществуващите А-класа, В-класа, CLA и GLA компанията ще солани още три модела, един от които ще е дългоочакваният пръв сериен електромобил от Щутгарт, наречен EQA.

Освен по него, Mercedes работи по седан версия на А-класата и по изцяло нов кросоувър, който ще носи означението GLB.
 

ЕQA - електрическият дебют на Mercedes
Бъдещият GLB, илюстрация на Auto Express

ЕQA обаче без съмнение е най-важният проект, който трябва да постави началото на цяла нова гама (вероятно обособена в отделна марка) с означение EQ. "Ще видим тези букви във всеки сегмент, от компактните коли до големите SUV", потвърди по време на автосалона в Детройт Йенс Таймер, вицепрезидентът по маркетинга на компанията.

Mercedes потвърди още в края на миналата година, че ще инвестира 10 милиарда евро в разработването на десет нови електромобила. Първият от тях, EQA, ще е на пазара още през 2019, последният - около 2025.

ЕQA - електрическият дебют на Mercedes

Загатнати още с концепта Generation EQ на последния автосалон в Париж, електромобилите ще стъпят върху изцяло нова гъвкава платформа, която позволява да се монтира мотор във всяка ос. В компактните модели обаче моторът ще е само един, с цел да се удължи пробегът и да се намали цената. При EQA пробегът с едно зареждане ще е около 500 км.

Фокусът върху компактните модели не е изненада, защото Mercedes записа огромен ръст в тези сегменти и продаде над 2 млн. малки коли за последните пет години - при това на клиенти, нови за марката.
 

Тагове: mercedes eqa glb
0 от 500