IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Megane е Кола на година в България

20-ите юбилейни награди на Прес Авто Клуба бяха връчени снощи

Renault Megane е Кола на година в България

Новото Renault Megane е Автомобил на годината у нас за 2017, стана ясно на финала на организирания от Прес Авто Клуб България конкурс.

Renault Megane е Кола на година в България

Най-престижните автомобилни награди в страната бяха връчени за юбилеен 20-и път на церемония в Sofia Ring Mall снощи.
Megane спечели основната категория на конкурса със солиден аванс пред Volvo S90 - 147 срещу 111.5 точки. Челната петица допълниха Mercedes E-Class (107.5), Citroen C3 (85.5) и Suzuki Baleno (43.5).

Вижте нашия тест на Renault Megane във видеото:



В категория "Кросоувър на годината" спечели Skoda Kodiaq (153.5), отново с внушителен аванс пред втория - Jaguar F-Pace (101.5). По-нататък се наредиха Seat Ateca, Peugeot 3008 и Ford Edge. Можете да видите нашия тест на Kodiaq тук.

Nissan Navara спечели убедително в категорията "Многофункционален автомобил на годината", с 45 аванс пред друг пикап - Toyota Hilux. До финалната петица стигнаха също Citroen Jumpy, Peugeot Expert и Great Wall Steed 6. Тук ще откриете нашия тест на Navara.

Само 1.5 точки разделиха победителя в категорията "Премиум" - Volvo S90, от Jaguar F-Pace. На още четири точки зад тях остана новата Е-класа на Mercedes. В петицата са още  Jaguar XF и
Lexus RX450h.

Citroen C3 (129 точки) бе определ за Градски автомобил на годината, изпреварвайки
Hyundai i20 Active (104), Suzuki Ignis, Mini Cabrio и Audi Q2.

Renault Megane е Кола на година в България
Hyundai Ioniq (на преден план) е "Еко автомобил на годината", а Citroen C3 (зад него) - "Градски автомобил"

В категорията "Еко автомобил на годината" победител е хибридната версия на Hyundai Ioniq (125.5), пред Volvo XC90 T8 (111.5), BMW 330e, BMW 225xe и Toyota Prius.

Наградите "Автомобил на годината" се връчват от Прес Авто Клуб България - организацията на автомобилните журналисти в страната, която включва и екипа на Automediа. Тази година номинираните автомобили достигната рекордната бройка 50. Поименният вот на журито ще бъде публикуван в близките дни на сайта на клуба.

20-ото юбилейно издание на конкурса бе подкрепено от OMV, Уникредит Лизинг и София Ринг Мол.
               

0 от 500
  • #26
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "...на което само демпферната шайба е 250лв,съединител 400 .."И това прави ли Рендето по добрата кола? Мне. Колегата надолу е прав. Меганите са дърво, пластмасови скърцащи и тропащи таралясници. Това е в сила от първия, поне 19ките бяха по добри.
  • #25
    3 rate up comment 8 rate down comment
    До кухия ( преди 7 години )
    По твойта "логика" тата или лада трябва да печелят всички класации!Щото в едни други такива класации - за качество и надежност, рено пак е начело вече 10години.Ама отзад напред!
  • #24
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Много кухи хора има ( преди 7 години )
    Печелят със цена/качество а не ,че са по-луксозни от другите...иначе всяка година трябваше само Бентли или Ролс Ройс да са победители !
  • #23
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Закономерно - колко по-затъва една полудържавна перачница, толкова по се пъне маркетинговият отдел с компенсиращи PR-акции, като тези добре заплатени "класации", де факто без никакво практическо значение.Вижте СОЦваген и гоуфа , а сега рено и мегаломанчето.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фермерът ( преди 7 години )
    Аз откога казвам, че саблезъбата кокошка меган ще спечели у ***, па вии не вервате!
  • #21
    4 rate up comment 4 rate down comment
    OMG!!! ( преди 7 години )
    Реното печелило срещу Волво и мерцедес, а пък шкодата срещу Ягуар!!? И това ако е нормална класация в бяла държава, здраве му кажи...По скоро Боже прибери си версиите!
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В последното издание на "Колела" имаше интервю с главният дизайнер на Форд (за Северна Америка ако не се лъжа). На въпрос на репортера кои автомобили го вдъхновяват, човека каза че се вдъхновява от текущите модели на френски и азиатски производители ...
  • #19
    3 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Учудвам се че са предпочели Волво пред Мерцедес. Продажбите на двата автомобила през 2016 са много красноречиви за това кой е по-добрият. Също така ми е интересен избора на Шкода в СУВ класа (може би защото си е Шкода на Годината състезанието :))). Сеата изглежда в пъти по-добре от Шкодата, и отвътре и отвън, но може при тестването Кодиака да се е отличил ;). Форд в този клас са прекопирала СантаФе-то на Хюндай и са му сложили още по-безумна цена.
  • #18
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До 90 ( преди 7 години )
    Е, нали и аз това казвам... както си описал и ти - Клио да направи 10 години и близо 100 000км е повод за гордост. :)))
  • #17
    10 rate up comment 7 rate down comment
    90 ( преди 7 години )
    Анонимния пич да мине в този век на да говори за коли от края на миналия век. Дядо ми кара Клио взехме го 2005г. чисто ново,човечеца да е жив и здрав още си я кара на 90к км и проблеми няма