IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault подсказва как се прави Alpine A120

Възраждането на френската легенда ще е факт в Женева

Renault подсказва как се прави Alpine A120

За сглобяването на спортния Alpine A120, с който ще бъде съживена легендарната френска марка, ще се използва основно алуминий, потвърди Renault.

Renault подсказва как се прави Alpine A120

Компанията публикува снимки от завода си в Диеп, които показва купето на А120 и отделни части от него. Идеята на Renault е А120 да е максимално олекотен, а от компанията обещават максимално високо качество на сглобката и отделните елементи.

Alpine A120 ще дебютира в серийната си версия през март в Женева, като е почти сигурно, че колата ще е много близка като дизайн до концепта, който беше показан през февруари миналата година в Монте Карло. Първата производствена серия на А120 ще е от 1955 бройки и ще е посветена на възраждането на Alpine.

Първата серия ще е почти изцяло за Европа и други пазари, където се продават коли с ляв волан, а бъдещите клиенти могат да внесат депозит при дилърите на Renault, за да запазят колата си.

Renault подсказва как се прави Alpine A120

А120 ще се задвижва от разположен пред задния мост 1,8-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор. Двигателят е дериват на 1,6-литровия бензинов турбо агрегат, който присъства на борда на актуалното Clio RS. Предполага се, че мощността на мотора ще е около 300 конски сили, а конструкторите обещават ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди.

Цената на А120 ще е между 55 000 и 60 000 евро, което го позиционира като директен пазарен съперник на Porsche 718 Cayman.

0 от 500