IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто го новия малък SUV на Jaguar

E-Pace идва до две години като дизелов хибрид - и може би с предно предаване

Eто го новия малък SUV на Jaguar

Ако успеете някак да се абстрахирате от камуфлажа, ето как ще изглежда бъдещият втори SUV на Jaguar. Първите шпионски кадри на новия Е-Pace изтекоха на Острова днес. Това е окончателната производствена версия на колата, а не прототип на базата на Range Rover Evoque, който бе издебнат от папараци в края на миналата година.

Eто го новия малък SUV на Jaguar

Е-Pace ще е по-компактна версия на F-Pace и не е трудно да се забележи, че много ще прилича на него. Замисълът на англичаните е той да се конкурира с автомобили като Audi Q3 или BMW X1.

Британски журналисти успяха да се доберат до документите за регистрацията на тестовите прототипи и установиха, че единият от тях е дизелов хибрид с двулитров двигател. Според анализатори Jaguar Land Rover ще наблегне сериозно на хибриди - бензинови и дизелови - за да свали нивата на парниковите си емисии в следващите години.

Eто го новия малък SUV на Jaguar

Самият E-Pace трябва да се появи на пазара най-късно до края на 2018, със стартова цена във Великобритания около 28 000 лири (32 000 евро). Почти сигурно той ще разчита изцяло на четирицилиндрови мотори, оставяйки шестцилиндровите агрегати за "батковците" в гамата.

Eто го новия малък SUV на Jaguar

Много е възможно поне базовата версия на модела да е с предно предаване. Главният дизайнер Йън Колъм сподели наскоро, че при по-компактни модели използването на задно предаване става твърде голямо предизвикателство. BMW вече тръгна по този път с новото X1.
 

0 от 500