IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla сложи край на безплатното зареждане

Компанията ще глобява по 45 цента за всяка минута допълнителен престой на колонките

Tesla сложи край на безплатното зареждане

Американският производител на електромобили Tesla окончателно сложи край на безплатното зареждане в своите станции Supercharger.

Досега компанията даваше на всички свои клиенти право на неограничено безплатно зареждане в станциите. Закупилите Tesla след 15 януари обаче няма да имат това право. Те ще плащат по твърди тарифи, различни за отделните пазари.

Tesla сложи край на безплатното зареждане
С Tesla пътешествието от Рим до Париж ще струва към 60 евро, изчислява компанията. С нормален дизелов автомобил то би излязло към 135 евро при сегашните цени на дизела в Италия и Франция

Във Великобритания например цената е 20 пенса (23 евроцента) за киловатчас, което означава максимум 23 евро за пълно зареждане за най-мощните батерии. Компанията също така е изчислила колко ще струва на европейските собственици да изминат разстоянието от Рим до Париж (почти 1500 км) - около 60 евро.

Старите клиенти на Tesla си запазват правото на безплатно зареждане за целия жизнен цикъл на автомобилите им. Новите като частична компенсация ще получават ваучер за 400 киловатчаса веднъж в годината - на датата, на която е била доставена колата им.

В момента има изградени станции Supercharger в 795 локации по цял свят, с общо над 5000 зарядни колонки.

Tesla ще въведе и наказателна такса за онези автомобили, които престояват на колонките, след като вече са заредили. Това е нарастващ проблем за компанията, тъй като все повече клиенти си оставят автомобилите за дълго на станциите и пречат на останалите да ги ползват.

Tesla сложи край на безплатното зареждане
Tesla въвежда глоби, за да опази колонките си свободни от паркирани автомобили

Затова в момента, в който зареждането приключи, собствениците ще бъдат известявани чрез мобилното приложение на компанията. За всяка следваща минута престой на колонката ще им се начислява еквивалентът на 45 евроцента глоба. "Потребителите не биха си оставили автомобила паркиран на колонката за бензин. Същото мислете би трябвало да се прилага и към нашите зарядни станции", заяви говорител на Tesla.
 

Тагове: tesla supercharger
0 от 500
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Mercedes - Benz ( преди 7 години )
    TriforceФорумен философе, който спиш в тоя сайт, аз няма какво да прочета за измамата наречена "Глобално затопляне"! По-добре ти прочети, че това са естествени процеси на планетата Земя, които имат много малко общо с човешкия фактор, но няма смисъл да обяснявам на радиото, то си говори и без това... Хайде и без това нямаше смисъл да отговарям, понеже тука от екипа, в който подозирам че си и ти, сами си пишете коментари като "Дошо", "Triforce" "Четирифорс" и т.н. и без това рядко влизам тук!
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Този, дето е писал за глобално затопляне и зима, да вземе да попрочете първо и тогава да пише! Важното е, че първите собственици на Тесла са на печалба - НЕ ПЛАЩАТ!КойтУ първи - пИчели!
  • #11
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    До тук с тези смешници.
  • #10
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Там е работата, че колата не струва 160000долара а модел ЕС започва от 68000 долара. А Тесла се целят модел 3 с който се целят да превземат пазарите и масовизират марката. А модел 3 се продава на цена 35000 долара. Това не е кой знае колко скъпа цена още повече ако я изплащаш на лизинг с високите американски заплати. Тоест целта е масовия потребител а не премиум потребителите. ДЕмек, хора, които винаги си правят сметката, за да вържат бюджета, щото плащат ипотека,лизинг,училище,университет и т.н
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Да ( преди 7 години )
    Ако имаш такава кола за 160 000$, едва ли 23? ще са ти проблем за пълно зареждане!
  • #8
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    23 евроцента на киловат слънчева енергия?!?! Честито на печелившите. Особенно през зимата, когато вероятно пробега ще е двойно по-малък и вероятно ще ти излиза по-скъпо да караш електрическа кола вместо дизелова. Ето за това вероятно няма да се наложат електричките. Въпреки, че автомобилите с ДВГ са много по-сложни, цените им са по-ниски, единствения плюс бе че тока идва по евтино. Но ми се струва, че много бързо тока ще започне да се вдига и дизеловите малолитражки ще са за предпочитане.
  • #7
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Mercedes - Benz ( преди 7 години )
    И? Наскачахте ли се драги електричари??? Нали това беше бъдещето далече от зависимостта от петролните компании? Е нахакаха ви го за пореден път на овцете, които си мислеха че има безплатен обяд на този свят! Енергията е главния лост за управление на света, тя НИКОГА няма да бъде безплатна. Истината е че се форсира пускането на електрически коли, защото контролираните петролни полета от елита са на свършване и ще трябва да купуват нефт от врага!Глобалното затопляне е за глупаците,вижте зимата ни!
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И каква даденост е бил безплатния ток? Първо, направиха тези зарядни, за да си промотират и продават колите с хиляда проблеми и то на двойна цена. За какво му е на човек да си купи такава кола ако няма станция да зареди и продължи пътя си? За това ги и направиха. тъй като използват само слънчева енергия тока излиза 0 долара на Тесла. Така, че не беше кой знае каква жертва безплатния ток а беше реклама. Сега вече са решили да печелят освен от надути цени на коли, но и от безплатния слънчев ток.
  • #5
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Балона започна да се пука! :)
  • #4
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вие не сте мислисли че ще е безплатно нали?! Накрая като станат масово електричките...повишават зареждането и ще си плащаме пак толкова, ще си мислим че сме еколози, а за направата на самите батерии също се използват изчерпаеми средства, също замърсяваме, по същия начин унищожаваме Земята...всеки мисли за печалба и пари...това е 100 % !