IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как трябва да се правят пътища (ВИДЕО)

Клипче от строителството на ново шосе в Австралия стана сензация в интернет

Ето как трябва да се правят пътища (ВИДЕО)

Пътното строителство по начало не е сред най-вълнуващите гледки на планетата. Но високоавтоматизираният и ефективен начин, по който се полага асфалтът в Австралия, неочаквано се превърна в интернет сензация.

Заснетото от дрон видео проследява как се строи ново шосе край западноавстралийското градче Мура. Темпото на видеото е ускорено, но въпреки това процесът протича удивително бързо.



Клипчето бе споделено от местните власти в Мура през декември и още до Коледа бе изгледано над 14 милиона пъти. До днес гледанията от хилядите му споделяния надхвърлят 20 милиона.

Тайно се надяваме някак си то да достигне и до българските пътни строители, на които им отнема по три месеца да преасфалтират къса софийска улица.


0 от 500
  • #21
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    обходите към тунела под Шипка вече са почти готови .Фирмата , която строи Софийското метро трябваше да започне прокопаването на малкия тунел в началото на тази година . Всеки път , когато БСП дойде на власт и проекта спира , като след това е нужна година за да започне работата отново . Правителството на Станишев , което уцели няколко много добри години с бюджетни излишъци м/у 1 и 3 милиарда годишно построи няколко чешми и прати отбрани пенсионери на море през ноември в хотелите на отбрани хора
  • #20
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Боко Тиквов ( преди 7 години )
    Ей ся командировам Свинетка барабар с фирмите аграрселяк на макс, джипси груп, тресе ама е от холдинг, черепно строителство и т.н. да се учат и научат!
  • #19
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Аз го ( преди 7 години )
    Аз го глеедах ..верно е междуселски път..ама се поставя за отрицателно време ..за качеството съм сигурен!ние куде сме!??!далеко !?!?някой да си спомня едо обещания на бкп-бсп като идваха на власт-Тунел пид Шипка!!!ама и новите от гроб и те тунел ама тунел Няма и няма и да има
  • #18
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Отсечката от Чирпан до Стара Загора на автомагистрала Тракия е престъпление ! Цялата е в кръпки, колата постоянно подскача, а е НОВА !!!
  • #17
    13 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 7 години )
    Аз не виждам нещо невероятно. Четири камиона и три валяка. Предполагам, че липсата на дъжд и типа почва позволяват да се строят такива приятни междуселски пътища.
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    явно си гледал много отдавна- вече в цял свят (включително българия) се прилага така наречената циментация- върху последния слой от земната основа, на който е направена необходимата планировка и е достигнато необходимото ниво се полага цимент, след това минава фреза, която го разбърква със земния слой, а след нея последователно минават водоноска и валяк като резултатът е слой, който в някои случаи има по-голяма носеща способност и от стоманобетонна плоча със същата дебелина
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Герман ( преди 7 години )
    Австралия не знам но съм гледал в Чехия как асвалтират.Върху последния слой чакъл ,хвърлят бетон с армировка и тогава започват да асвалтират.
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
  • #13
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До долните двама ( преди 7 години )
    Пичове, едно и също казвате и двамата, нsма нужда да спорите :D
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до долния ( преди 7 години )
    бегай за цайси - камиона кара на заден, но първо изсипва квото там изсипва и чак тогава стъпва с гумите.с една дума вагенски фен - на черното казва бяло и има само една мозъчна клетка