IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla отмъкна един от "мозъците" на Apple

Крис Летнър става вицепрезидент на производителя на електромобили

Tesla отмъкна един от

Един от най-опитните програмисти и топ-мениджъри на американската корпорация Apple - Крис Летнър, преминава на работа в компанията Tesla Motors. Там той ще заеме длъжността вицепрезидент, като ще отговаря за разработките на новите системи за автономно придвижване, съобщава официалната страница на Tesla в интернет.

Tesla отмъкна един от

През последните 10 години Летнър е работил за Apple, като има основна роля за създаване на системата за програмиране Swift. В Tesla са убедени, че програмистът ще помогне на отдела за разработка на автопилотни технологии към компанията да ускори настъплението на бъдещите системи за автономно придвижване на автомобила. От Apple потвърдиха новината, но отказаха коментар за напускането на специалиста.

Доскоро отделът за разработка на автопилот в Tesla бе оглавяван от Джин Хосейн, който отговаря и за програмното обезпечение на компанията за космически полети SpaceX. През есента на 2016 от производителя на електромобили обявиха, че подготвят напълно нова система за автономно управление, която ще бъде готова съвсем скоро. Властите в САЩ обаче продължават да разследват инцидента със смъртен случаи от май миналата година, когато мъж от Флорида загина, докато неговата Tesla Model S се движеше на така наречения автопилот.

Любопитното е, че през последните години Apple ударно наемаше специалисти, които бяха напуснали Tesla или бяха уволнение от компанията за електромобили. През май 2016 г. компютърният гигант привлече вицепрезидента на Tesla Крис Порит, който трябваше да започне работа по "специален проект". Твърдеше се, че това ще бъде създаването на първия автомобил на Apple, но няколко месеца по-късно компанията обяви, че се отказва от направата на собствен електромобил и ще се насочи към разработката на автономни системи.

Снимка: Apple

Тагове: tesla motors apple
0 от 500