IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Grand Cherokee ще използва платформата на Alfa Romeo

Всъдеходът на Jeep ще излезе на пазара след 2 или 3 години

Новият Grand Cherokee ще използва платформата на Alfa Romeo

Петото поколение на един от най-популярните всъдеходни модели на света – Jeep Grand Cherokee ще излезе на пазара най-късно до края на 2019 г. Това съобщи генералният директор на концерна FCA Серджио Маркионе, цитиран от Autocar.

Новият Grand Cherokee ще използва платформата на Alfa Romeo

От думите му става ясно, че компанията Jeep вече работи активно върху модела, който ще бъде изграден на платформата Alfa Romeo Stevio. Кросоувърът ще получи задвижване на задните колела, а системата 4х4 ще се предлага срещу допълнително заплащане. Всички останали технически детайли засега остават тайна.

Маркионе потвърди и друго – в Jeep се разработва и голям всъдеход Grand Wagoneer, но неговото пускане продължава да се отлага заради проблеми с адаптацията на шасито. Моделът ще използва платформата на сегашното Grand Cherokee, от когото ще получи и редица елементи от дизайна.

В компанията не изключват възможността на пазара да се появят две версии на новия модел – стандартен Wagoneer и премиум Grand Wagoneer. В гамата двигатели ще влязат V6 мотори, но ще има и модификация с Hemi V8.

Снимка: Jeep

0 от 500