IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Stinger ще получи 2,2-литров дизел за Европа

Моделът дебютира на автосалона в Детройт

Kia Stinger ще получи 2,2-литров дизел за Европа

Малко преди началото на автосалона в Детрой Kia Motors представи най-новия си модел - фастбека Stinger, който бе обявен за един от най-важните модели в историята на марката. Атрактивният автомобил предизвиква голям интерес на самата изложба, където стана ясно, че за него се предвижда и дизелова версия. Тя ще бъде показана в Женева през март, твърди изданието Autocar, което се позовава на представител на Kia.

Kia показа 2018 Stinger

Най-луксозният модел на корейците ще получи 2,2-литров дизелов агрегат с мощност от около 200 к.с. Със същия мотор са оборудвани новите поколение на Kia Sorento и Hyundai Santa Fe. В компанията работят и върху електрическа модификация на Stinger, която трябва да се появи на пазара най-късно до 2019 г.

Към момента е известно, че на останалите пазари моделът ще бъде достъпен с 2 бензинови турбомотора. По-малкият е е 2,0-литров с 4 цилиндъра, който генерира 255 к.с. при 622 об./мин., а по-големият - 3,3 литров V6. Той разполага с мощност от 365 к.с. при 6000 об./мин. и максимален въртящ момент от 510 Нм. При втория ускорение от 0 до 100 км/ч от 0 до 100 км/ч огнема 5,1 секунди и може да се развие максимална скорост от 269 км/ч. За него е предвидена второ поколение на 8-степенната автоматична скоростна кутия на компанията.

Kia показа 2018 Stinger

Интериорът е съставен главно от тапицерия, изработена от висококачествена фина кожа, която покрива седалките с дълбок контур. Шофьорската седалка е допълнително снабдена с активно дишаща облегалка и ергономични опори за максимална стабилност при по-спортно шофиране. Централната конзола пък е разделена в две основни зони - развлекателна и информативна.

Kia показа 2018 Stinger

Шасито на Stinger е изработено от 55% усъвършенствана високояка стомана, а изключителната й твърдост допринася за намаляване на шума и ограничаване на вибрациите. Моделът е оборудван с MacPherson предно окачване и многораменно окачване отзад. Амортисьорите могат да бъдат регулирани от водача чрез електронна система Dynamic Stability Damping Control. Автомобилът има и система, достъпна в 5 режима за адаптивно реагиране при различните действия на водача и в зависимост от условията на пътя.

Друга новост при модела е и системата за задвижване на четирите колела. За оптимален контрол при мокро или сухо време системата Dynamic Torque Vectoring Control следи за действията на водача и условията на пътя, като при нужда автоматично подава допълнително мощност или спирачна сила към отделните колела.

Моделите с 2,0-литровия двигател са окомплектовани с гуми с размер 225/45 R18 гуми, докато тези с 3,3-литровия агрегат - с 225/40 R19 отпред и 255/35 R19 отзад. Към тях са включени и спирачни дискове Vented Brembo, комбинирани с преден спирачен апарат с четири бутала и заден спирачен апарат с две бутала.

Kia показа 2018 Stinger

Засега не са обявени стартови цени за 2018 Stinger, но най-вероятно тя ще се появи на пазара в Европа през последното тримесечие на 2017 г.

Снимки: Motor1

Тагове: kia 2018 stinger
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ... ( преди 6 години )
    А кои не са под критика?БМВ-то и Мерцедеса ли?Където гаранцията е равна на живота на един хамстер и никой не се занимава с теб,а КИА имат 7 години гаранция,като ти обръщат пълно внимание ,само сменяш маслото и напред!!!
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На първата снимка ми прилича на Фискар Карма, а на последната на Ягуар. Но като цяло е много красива кола
  • #10
    1 rate up comment 6 rate down comment
    до долния ( преди 7 години )
    Това са пълни глупости. Качеството на Киа една измислена легенда. Имам преки наблюдения над 2 нови Sportage и Sorento, под всякаква критика са.
  • #9
    11 rate up comment 2 rate down comment
    om ( преди 7 години )
    Киа са най надеждната марка от години карам вече 8 години безпроблемен автомобил вече на 260 хил/км и мой приятели и който и да питам само сменя масло и шофира с този дизайн и качество каквато и цена да обявят си струва,защото си купуваш автомобил за каране а не за пиене на кафета по сервизи ежедневно!
  • #8
    4 rate up comment 13 rate down comment
    !?! ( преди 7 години )
    50к $ = 90к лв за неква си чи-КИА!!?
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    бръммм ( преди 7 години )
    Добър е дизайнът, но както писах вече - малко претрупан ми се струва. Сега за цената. Говори се за 40 000 щ.д. начална, до към 50 000 щ.д. Директна конглокенция на всичко немско и Джулия. Много ми е любопитно какви ще са продажбите защото КИАта няма как да си задържи цената на втора ръка, дори колкото колекционерската Алфа.
  • #6
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не че нещо , ама средната конзола е директно от Мерцедес , лоста за скорости и волана с ринга са от Ауди...така че поне малко уважение към германските класици , като любимците ви нямат идеи
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Славе ( преди 7 години )
    По-малкият е е 2,0-литров с 4 цилиндъра, който генерира 255 к.с. при 622 об./мин.
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А Мерцедес с дизайн като на поотслабнал бременен кит, с крещяща липса на каквато и да било елегантност са само за подражание! Да бе, да!
  • #3
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Те германските фенове все реват и подсмърчат че ги биле окрали! Нищо, че за момента Киа имат може би най- добрите дизайнери, доста по-класни от на германското премиум трио, те пак крадат! По смешно изказване надали някой друг може да направи освен *** немски фен на кетчуп и вуртстове! Апропо, видяхме последния дизайн на БМВ приличащ на мебел на Иккеа, Ауди в застой от няколко години, въртят се безцелно около един основен дизайн на 15-20 години вече и само менкат фарчета и решетки,