IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обнови най-продавания си модел (Видео)

Пикапът F-150 получи нов 3,0-литров дизел

Ford обнови най-продавания си модел (Видео)

Компанията Ford използва автосалона в Детройт, за да покаже обновената версия на най-продавания си модел – F-150. Пикапът е получил промени във външния вид, станал е „по-умен”, а също така е добавил нови двигатели към гамата си.

Ford обнови най-продавания си модел (Видео)

От Ford обявиха, че са направили автомобилът по-брутален, като това се вижда от новите решетка на радиатора, фарове и брони. Те са по-големи и това е увеличило широчината на пикапа. Различни са и задните светлини, както и товарният отсек. За пикапа се предлагат и нови джанти с размер от 17 до 22 цола.

Салонът на F-150 не е пипан, но се предлагат няколко допълнителни варианта на интериора. Значително е разширен списъкът с допълнителните асистенти, като пикапът вече може да бъде оборудван с адаптивен круиз-контрол. Той има функция за поддържане на скоростта в зависимост от движещото се отпред превозно средство.

За обновения Ford F-150 се предлага и система за предотвратяване на сблъсък с функция за откриване на пешеходците. Тя и адаптивният круиз-контрол за първи път се предлагат за автомобил от този сегмент. В оборудването влизат още аудиосистема B&O Play, точка за достъп до интернет 4G/LTE с модул Wi-Fi, която може да поддържа до 10 устройства едновременно.

Гамата двигатели е коренно променена. За модела ще бъде достъпен 3,0-литров дизелов V6, който ще работи в комбинация с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Неговите характеристики ще станат ясни през лятото, когато ще стартират продажбите на този вариант.

Базовата версия на F-150 ще се предлага с 3,3-литров V6, който заменя досегашния 3,5-литров. Мощността на новия агрегат е 282 к.с. и 343 Нм. За пикапа ще са достъпни още 2,7-литров EcoBoost и 5,0-литров V8, които ще се съчетават с 9-степенен автомат. Всички мотори ще бъдат оборудвани със система „старт-стоп”.



Снимки и видео: Ford
 

Тагове: ford f-150
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какъв дизел бе "ЕКОЛОЗИ", нали е гаден...напрравете го хибрид...кравари!!!!
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    xdc ( преди 7 години )
    Напълно заслужено първо място по продажби.Уникален мечтан пикап :)
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    х'америанци ( преди 7 години )
    Според тях този камион е автомобил!И е първи по продажби!? Може би това е и част от обяснението защо само там лъскавите легени на Тойота и Нисан са премиум автомобили.Някой има ли статистика каква част от населението са афроамериканци и латиноси?