IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново 20 – Mitsubishi все пак закрива Lancer

Производството на модела ще приключи през август

Ново 20 – Mitsubishi все пак закрива Lancer

Японският производител Mitsubishi ще спре производството на модела си Lancer и негов наследник няма да има. Това съобщи вицепрезидентът на американското представителство на компанията Дон Сверинген пред изданието Car Trade.

Ново 20 – Mitsubishi все пак закрива Lancer

Досега вървяха слухове, според които седанът ще получи нова генерация, като тя ще бъде разработена съвместно с новия собственик на Mitsubishi – алиансът Renault-Nissan. Според други информация името Lancer ще бъде използвано за нов кросовър, разработван от Mitsubishi.

Сверинген обаче сложи край на спекулациите, като уточни, че решението за спирането на модела няма нищо общо със закупуването на Mitsubishi от Nissan, тъй като е било взето още преди това да стане факт. Той уточни, че в компанията са решили да се насочат към по-перспективни сегменти, като съвсем скоро ще бъде представен първия модел – градски кросоувър.

„Търсенето на кросоувъри расте, докато това на седаните спада, така че решението ни е съобразено изцяло с положението на пазарите и няма нищо общо със сливането на Mitsubishi с Renault-Nissan”, обяви Сверинген.

Снимка: Mitsubishi
 

0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 26 rate down comment
    Няма изненада ( преди 7 години )
    Акорд,Авенсис,Лансер - не могат да се преборят с Шкода.Отстъпват във всичко - качество,двигатели,интериор,ефективност,цена