IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru обнови WRX и WRX STI

Промените засягат най-вече интериора и оборудването

Subaru обнови WRX и WRX STI

От Subaru представиха обновени версии на моделите WRX и WRX STI, които освен освежен външен вид, са получили по-качествени материали в интериора, както и по-богато оборудване.

Subaru обнови WRX и WRX STI

Променена е предната част и на двете версии WRX, като в резултат колите са получили по-изразителнарадиаторна решетка и по-големи въздухозаборници. Версиите WRX Limited и STI са оборудвани с модернизирани светодиодни фарове със функция за следене на завоя. Благодарение на това мигачите светят по-ярко при завиване през нощта.

Интериорът и на двата модела е направен от по-качествени материали. Нови са дръжките на вратите и задните подлакътници, на които вече може да се постави и чаша. Подобрена е и системата за дистанционно отваряне на багажника, която работи по-бързо. Инженерите на Subaru са се погрижили и за шумоизолацията в салона, която вече е по-ефективна.

Списъкът с промени в интериора включва поставянето на мултифунционален 5,9-инчов дисплей, който заменя досегашния 4,3-инчов панел. Външните огледала вече са с функция за загряване още в базовия вариант. В оборудванего вече влиза и мултимедийната система Subaru Starlink със 7-нчов дисплей WRX Premium.

Освен това Subaru WRX 2018 г. е получило пренастроено окачване, нов електрически усилвател на волана и подобрена 6-степенна механична скоростна кутия. Като опция се предлага пакет Performance, в който влизат червени спирачни механизми, както и кресла Recaro с електрическо регулиране.

Под капака на WRX си остава познатият 2,0-литров „боксер” с 268 к.с. Той е с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото. Моторът работи в комбинация със система за симетрично задвижване на четирите колела, като освен с механична трансмисия, се предлага и вариатор Sport Lineatronic.

Subaru обнови WRX и WRX STI

„По-горещия” модел WRX STI може да се похвали с преработено окачване и усилени спирачни механизми. Подобрена е и системата за задвижване на четирите колела, като това е станало с въвеждането на софтуерни подобрения. Този модел е оборудван с 2,5-литов „боксер” с 305 к.с., като са достъпни цял набор „рали технологии” - Multi-Mode Vehicle Dynamics Control, Active Torque Vectoring и симетрична система 4х4 Multi-Mode Driver Controlled Center Differential.

За повишение на безопасността е преработена структурата на предната част на автомобила, а системата за помощ при тръгване по наклон е напълно обновена. Машината разполага и с последно поколоние системи за безопасност – пакет EyeSight, с който Subaru продаде над 1 млн. коли.

Снимки: Subaru
 

Тагове: subaru wrx subaru sti
0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 7 години )
    Браво! Поне за STI махнаха тези фарчета в предната броня, които според мен не бяха на място. Сега моделът изглежда по-добре и изчистен.