IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп постави ултиматум и на Toyota

Причината е в решението на японците да строят завод в Мексико

Тръмп постави ултиматум и на Toyota

Най-големият автомобилен производител в света Toyota ще трябва да плаща по-големи данъци и такси на своите автомобили, които продава на територията на САЩ. Това обяви новият американски президент Доналд Тръмп в своя блог в Twitter.

Гневът на Тръмп не подмина и Toyota

Причината за изявлението на бъдещия държавен глава е решението на Toyota да построи завод в Мексико. Именно в него ще се произвеждат автомобили, които след това ще се продават в Щатите. Преди дни Тръмп заплаши със същите санкции двата американски производителя Ford и General Motors, които изнасят производството си в съседни държави, за да намалят разходите си.

„Toyota Motor ни съобщи, че ще построи завод в мексиканския град Баха, за да произвежда там автомобили Corolla, които ще продава в САЩ. Моето мнение обаче е, че това няма как да стане. Или направете завод в САЩ или ще плащате по-високи мита – изборът е ваш”, бе коментарът на Тръмп.

Още през април 2015 г. японският концерн обяви намеренията си да построи завод в Мексико. Самият Тръмп още от началото на предибзорната си кампания категорично се обяви против продажбата на автомобили в САЩ, които се произвеждат в заводи в съседни държави.

Изявленията на милиардера стреснаха вече един от големите производители – Ford, който обяви, че се отказва от направата на нов завод в Мексико. Вместо това концернът ще инвестира в предприятията си във Флат Рок, щата Мичиган.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota motor
0 от 500
  • #8
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Я нашите бай *** почнаха отново да дават акъл този път на великият Доналд Тръмп, self made милиардер, човек имащ огромен бизнес опит и огромни успехи в бизнеса, които спечели изборите в САЩ борейки се с цялата медийна мафия с цялата политическа мафия.
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    d ( преди 7 години )
    Този Тръмп, може и да умее да ръководи бизнес предприятия, но да ръководи държава не става. Или направете завод в САЩ или ще плащате по-високи мита изборът е ваш, бе коментарът на Тръмп.От това изказване малко ми напомня на Бойко. Има почти същия манталитет.
  • #6
    7 rate up comment 13 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Mnogo mi e protiven Trump,no ako pak uspee da precaka toyotkite na nai-golemia im pazar 6te ska4am do nebete ot radost.Dano dano gi zatrie
  • #5
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тръмп е ***. Американците ще изгубят много повече от високите цени на автомобилите от колкото ще спечелят от новите работни места.обоснови се де
  • #4
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Р ( преди 7 години )
    До АнонименКолега, толкова си далеко от истината, че е притеснително с каква лекота се опитваш да коментираш.Популистките изказвания на Тръмп ще му изядът главата. Дори и да построят завода си в САЩ (което няма да стане, защото докато го построят мандата на Тръмп ще изтече), това неминуемо ще доведе до цената на автомобили. А тогава, когато се вдигнат цените, тогава америкаците ще започнат да реват, като *** по избори.
  • #3
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тръмп е ***. Американците ще изгубят много повече от високите цени на автомобилите от колкото ще спечелят от новите работни места.
  • #2
    47 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя Тръмп почва да ме кефи с тези си действия доста работни места ще отвори ,за разлика от нашите продажни политици
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    ФАЩ само заплашват.