IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб поведе в рали "Дакар"

Тоби Прайс оглави класирането при моторите

Льоб поведе в рали

Рали легендата Себастиен Льоб (Peugeot 3008 DKR) е новият водач в рали „Дакар”, след като спечели вчерашния втори етап от Ресистенсия до Сан Мигел де Тукуман с дължина 275 километра. 

Льоб поведе в рали

Себ спечели петата си етапна победа в рали „Дакар” с аванс от 1,23 минути пред Насър Ал-Атия (Toyota Hilux), който беше начело след първия етап, а сега разликата между тях в общото подреждане е 28 секунди в полза на французина. За място в Топ 4 се пребориха съотборниците на Льоб и Ал-Атия – ветеранът Карлос Сайнц и Жинел де Вилиерс, което им осигури трета и четвърта позиция след етапа. Матадора е на 1,56 минути от Себ, а южноафриканецът – на 2,05 минути от водача. 

 

Вчерашната отсечка обаче се оказа твърде тежка за другите двама пилоти на Peugeot – миналогодишният победител Стефан Петерханзел загуби почти 7 минути и е 7-и в общото подреждане, а Сирил Депре изостана на над 10 минути изпадна от Топ 10. 

 

Миналогодишният победител при мотоциклетистите Тоби Прайс с КТМ спечели втората отсечка – седма етапна победа за австралиеца и изскочи на първо място във временното класиране. Втори остана съотборникът му в австрийския тим Матиас Валкнер, който в отсечката завърши на 3,22 минути от Прайс, а в общото подреждане е вече втори – на 2,39 минути от водача. 

 

През по-голямата част на етапа третото място заемаше звездата на Honda Хоан Бареда, но той загуби време след последната контрола, изпреварен от съотборника си Пауло Конкалвеш, който завърши трети. 

 

Мартин ван ден Бринк с Renault пък спечели втория етап при камионите и излезе на първо място в класирането с аванс от над 3 минути. Най-доброто класиране на холандеца досега са две 11-и места в крайното класиране през 2011 и 2013 година, а в първия етап той беше трети. 

 

След втория етап в Топ 3 в общото класиране влязоха Дмитрий Сотников с Камаз и Мартин Коломи с Tatra, преследвани от шампиона от миналата година Жерар Де Рой с Iveco, който е на 3,20 минути от водача.

Тагове: peugeot
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Льоб се доказа във ВРЦ, Пайкс Пийк а сега и в Дакар. Легенда просто ! А при камионите доминацията на КАМАЗ е просто смазваща, само миналата година дето отстъпиха трона на Ивеко. Тази година обаче традицията ще бъде спазена, освен ако от Татра не направят изненада.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При камионите - накрая камаз печели