IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци избраха най-добрите модели за 2016

В класацията на Cars.com влязоха 2 корейски и 1 един италиански автомобил

Американци избраха най-добрите модели за 2016

Американското автомобилно издание Cars.com обяви 6-те претендента за титлата „Автомобил на 2016 г”. Журналисти обявиха най-добрите модели в различните сегменти, като наградата ще отиде при едни от тях. Победителят ще бъде обявен по време на автосалона в Детройт (8-12 януари).

Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Chrysler Pacifica (Най-добър нов миниван)


Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Според мнението на изданието Chrysler Pacafica печели в този клас заради комбинацията от елегантен външен вид и практичност, която е много важна за семейните автомобили.Освен това миниванът предлага високи технологии и отлично поведение на пътя.

Chevrolet Bolt EV (Най-добър нов електромобил)


Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Изцяло електрическият хечбек може да превози шофьора и пътниците на 380 км с едно зареждане на батериите. Цената на модела на пазара в САЩ е 30 000 долара, което е два пъти по-малко от базовата версия на Tesla Model S. Именно комбинацията между добър пробег с едно зареждане и достъпна цена прави Bolt EV победител в класа си.

Fiat 124 Spider (Най-добър нов кабриолет)

Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Журналистите от Cars.com отхвърлят изцяло твърденията, че Fiat 124 представлява копие на Mazda MX-5 с една разлика – двигателя. Те припомнят, че генетичната разлика между отделните хора е едва 0,1%, така че няма нищо странно в приликите между два автомобила. Италианският кабриолет печели благодарение на привлекателния си външен вид и 1,4-литровия мотор под капака.

Genesis G90 (Най-добър луксозен седан)


Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Флагманът на луксозния бренд Genesis по-рано бе известен като Hyundai Equus се превръща в сериозен конкурент на моделите в този клас, предлагани от Lexus, Infiniti, Mercedes-Benz и BMW. Силните качества на корейския автомобил са не само в дизайна, но и в интериора, който също е много впечатляващ. Отбелязва се, че G90 разполага и с добри двигатели – 3,3-литров V6 и 3,8-литров V8.

GMC Acadia (Най-добър нов всъдеход)


Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

В момента водещата стратегия на световната автомобилна промишленост е „колкото повече, толкова по-добре”. В GMC обаче са направи Arcadia по-малък на размери, но по-просторен отвътре. Така всъдеходът не отстъпва на конкурентите си  Toyota Highlander и Ford Explorer, от които е с близо 20 см по-малък. Освен това Arcadia предлага огромен брой полезни функции като Apple CarPlay и Android Auto, както и огромен брой системи за безопасност.

Kia Sportage (Най-добър нов компактен кросовър)


Американци избраха най-добрите модели за 2016 г.

Корейската марка продължава да усъвършенства своята гама, като добавя на моделите си нови функции. Повечето от тях досега бяха достъпни само за луксозните модели. Sportage не прави изключение с качествените материали в самона, икономичните двигатели, седалките с нагряване и вентилация, както и със сензорния екран на мултимедийната система, която подържа Apple CarPlay и Android Auto.

Снимки: Производителите
 

Тагове: cars.com
0 от 500