IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini Aventador S идва с 4 завиващи колела

Новата версия на суперколата бе оценена на 311 000 евро

Lamborghini Aventador S идва с 4 завиващи колела

Компанията Lamborghini разкри официално обновената версия на суперколата си Aventador, която е получила добавка S към името си. Моделът е получил подобрена аеродинамика и увеличена мощност на атмосферния V12 мотор, като става първият сериен автомобил на марката с 4 завиващи колела.

Lamborghini Aventador S получи пълноуправляемо шаси

Машината се е изменила не само технически, но и на външен вид. В сравнение с досегашния Aventador версията S разполага със 130% по-голяма притискателна сила в предната част, като това се дължи най-вече на промяна в предната броня. Регулируемият спойлер отзад е увеличил общата притискателна сила на суперколата с 50%. Новият модел може да бъде различен от стария благодарение на въздухозаборниците на вратите и на новите въздухозаборници, разположени край двигателя.

Обновеният автомобил е запазил карбоновия си моноблок, но сега завиват и четирите му колела - за по-добра устойчивост при високи скорости и за по-добра маневреност при ниски скорости. До 80 км/ч задните колела завиват в посока, обратна на предните, но както при всички подобни системи отклонението е съвсем малко. А над 80 км/ч задните завиват в посоката на предните. Според тестовите пилоти тази система улеснява много маневрирането при ниска скорост и колата реагира така "сякаш е с 50 см по-къса".

При Aventador S е променено и окачването, като амортисьорите и задните пружини са получили нови настройки. Суперколата се отличава и с по-добро програмно обезпечение на системата за стабилизиция и пренастроена система за задвижване на четирите колела, при която 90% от тягата се прехвърля към задния мост.

Управляващата електроника при Aventador S също е модернизирана, като към сегашните 3 режима на работа на агрегатите - Strada, Sport и Corsa, е прибавен и вариант Ego. Той позволява на шофьора самостоятелно и напълно отделно един от друг да настройва работата на двигателя, трансмисията и окачването.

Преработен е и двигателят на модела. Атмосферният 6,5-литров V12 е получил допълнителни 40 к.с. в сравнение с предшественика си и вече развива 740 к.с. и максимален въртящ момент от 690 Нм, достъпни при 5500 об/мин. С този агрегат суперколата ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди, до 200 км/ч за 8,8 секунди и до 300 км/ч за 24,2 секунди. Максималната скорост е 350 км/ч.

Продажбите на Lamborghini Aventador S ще стартират от лятото на 2017 г. Суперколата е оценена на 311 394 евро.

Снимки: Lamborghini
 

Тагове: lamborghini aventador s
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    колата на снимката е чудовище а вие сте чудовщно ***, ваг това, ваг онова...това e Lamborghini и те правят смръзяващи кръвта автомобилни икони, които ако имате честа само да видите на живо и пълните гащите от вълнение, и се правят в Италия-Сантагата Болония
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до Хехе ( преди 7 години )
    ..не при рено, заднозавиващите колела дойдоха от инфинити G,информирай се, после през топлата връзка нисан-рено отидоха при рено ..
  • #6
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Отдавна го има при Рено!Изостават тия!
  • #5
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не брой цилиндрите, а завиващите колела!Цилиндрите на сеьа важни. Скоро може и ТДИ с 4 цил. Ламбо да се появи. След, като казаха, че ще пущат комби, аз чакам да пуснат баничарка Ламбо, че да си купя. Нали се сещаш, че ВАГ 0сир***т всичко до което се докоснат.
  • #4
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    12 цилиндровото Лабо, е истинско !Няма 8, няма 10 !!!
  • #3
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е Гоуф, а Шкода Октавия или те май бяха едно и също, но не съм сигурен. Шкодилака може и на базата на Поло да е. Абе за толова пари Поло с 4 завиващи колИлета не е зле. Ама Гоуфаджиите бая ще трябва да се поизпотят да изкарат толкова пари. Я по-добре Гоуф 4-ка ТДИ с тунинг. И без туй по-ефтинко и повече върви от тоя жълтия Гоуф на снимката.
  • #2
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много скъп тоя Гоуф.
  • #1
    13 rate up comment 7 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Густо !