IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford Focus RS най-после се пробва в „Зеления ад” (Видео)

Хотхечът успя да затвори обиколка за 8 минути и 6 секунди

Ford Focus RS най-после се пробва в „Зеления ад” (Видео)

Най-мощната версия на Ford Focus – RS, най-после отговори на въпроса „Колко е бърз този автомобил на Северната дъга на „Нюрбугринг”?” Досега автомобилът често бе сравняван със своите конкуренти на различни трасета, но преминаването през „Зеления ад”, както е известна пистата в Германия, трябваше да даде по-точна представа за възможностите му.

Ford Focus RS най-после се пробва в „Зеления ад”

С теста се заеха колегите от изданието Sport Auto, които имат огромен опит с преминаването на Северната дъга. Хотхечът на Ford, който е оборудван с 2,3-литров бензинов мотор с мощност 350 к.с., система за задвижване на четирите колела и 6-степенна механична скоростна кутия, успя да завърши обиколката за 8 минути и 6 секунди.

За сравнение, постижението на Focus RS е по-добро от това на Honda Civic Type R – 8 минути и 15 секунди. Японският автомобил с 310 к.с. обаче е само с предно предаване. В същото време купето BMW M2 с 370 к.с. успя да се справи с трасето за 7 минути и 58 секунди.

Най-вероятно при Ford Focus RS има резерви, като колата може да даде и по-добро време. За сравнение, най-бързият автомобил с предно предаване - Volkswagen Golf GTI Clubsport S има мощност 310 к.с. и на два пъти се справи доста по-добре. Първоначално германският хотхеч записа 7 минути и 49.21 секунди, а после подобри това постижение на 7 минути и 47.19 секунди.



Снимки и видео: YouTube
 

Тагове: ford focus rs
0 от 500