IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Смешни глоби за замърсителите Ferrari и Aston Martin

Автоиндустрията в Европа е намалила емисиите дори повече от изискваното

Смешни глоби за замърсителите Ferrari и Aston Martin

Европейската комисия ще наложи глоби на Ferrari и Aston Martin, защото двете компании не са покрили изисквания за лимит на вредните емисии за миналата година, съобщава Automotive News. Иначе като цяло автомобилните производители в ЕС дори са преизпълнили заложените квоти, показва последният доклад на Европейската агенция за околната среда (ЕЕА).

Смешни глоби за замърсителите Ferrari и Aston Martin

През 2015 усреднените емисии въглероден диоксид за всички новопродадени автомобили в съюза са 119.5 грама на километър, при заложени цели от 130 грама. Докладът обаче предупреждава четири производителя - Fiat, Opel, Ford и BMW - че трябва да ускорят процеса на намаляване на емисиите, за да покрият следващия праг от 2020 година, който ще е 95 грама на километър.

Компаниите Renault, Peugeot-Citroen и Toyota вече са много близо до тези цели. Peugeot е лидер със 104 грама средно за гамата, пред Renault и Citroen - 106 грама, и Toyota - 108 грама.

Нарушителите Ferrari и Aston ще бъдат глобени, но с доста комични за стандартите на индустрията суми. Италианците ще платят около 410 000 евро, а британската компания - едва 36 370 евро, по-малко от чистата печалба от един-единствен продаден автомобил.
 

Тагове: aston martin ferrari
0 от 500