IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo срещна камион и състезателен S60 на писта (Видео)

Вижте как завърши битката между Iron Knight и Volvo S60 Polestar

Volvo срещна камион и състезателен S60 на писта (Видео)

Още в началото на месеца компанията Volvo Trukcs анонсира надпревара. В нея концептуален модел Volvo Iron Knight, който по-рано тази есен подобри световния рекорд за скорост сред камионите, се изправя срещу седана Volvo S60, подготвен от тунинг-ателието Poelstar за световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Volvo срещна камион и спортен модел на пистата (Видео)

Състезанието се проведе на пистата в Манторп (Швеция), като се състоеше от 3 дисциплини. Първата бе драг-рейсинг, в който оборудвания с двигател с 2400 к.с. Iron Knight удържа безапелационна победа. В следващата - пълно обиколка на трасето, управляваният от титуларния заводски пилот на Volvo в WTCC Тед Бьорк седан получи шанс да се реваншира, и съответно успя да изравни резултата.

Volvo срещна камион и спортен модел на пистата (Видео)

Последният тур от надпреварата между двете машини е надбягване на по-къса дистанция, в който трябваше да се реши кой е по-бърз.

Само за сведениe - камионът разчита на двигател D13 с течно охлаждане на интеркулера и 4 турбини, комбинират с автоматичната скоростна кутия I-Shift, която Volvo поставя и на серийните си модели. На свой ред седанът Volvo S60, участващ в WTCC  е оборудван с мотор от семейството Drive-E с мощност 400 к.с и работен обем 1,6 литра.



Снимки и видео: Volvo Trucks

0 от 500