IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бялото остава най-предпочитаният цвят

4 от всеки 10 нови коли са бели

Бялото остава най-предпочитаният цвят

Бялото остава най-популярният цвят при новите автомобили, показа изследването на компанията Axalta Coating Systems (по-рано известна като DuPont Performance Coatings). 

Бялото остава най-предпочитаният цвят

Четири от всеки десет нови автомобили се поръчват в бяло, но специалистите отчитат завръщането на по-ярките цветове сред вкусовете на купувачите в световен мащаб. 

 

„В последните години доминират неутралните цветове, но все повече купувачи се насочват към по-ярки окраски, все още обаче е трудно да се каже кога ще има прелом във вкусовете на купувачите”, обясни маркетинг мениджърът на компанията Нанси Локхарт. 

 

Статистиката показва, че 37% от новите автомобили се поръчват в бял цвят, а разликата с другите цветове в Топ 3 е доста сериозна – черното постига 18%, а с по 11% са сивото и сребристото. Едва 6% от новите коли се поръчват в червено, такъв е резултатът и на синьото, както и на бежовите автомобили. Жълтите са едва 3%, а зелените – само 1%. 

 

Преди две години бялото отново беше най-популярният цвят в световен мащаб, но с 28%. Тогава новите черни автомобили бяха на 18%, а сивите – на 13. В сравнение с 2014 година сериозно отстъпление записва червеното – от 9 на 6%.

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Черното е натрапчиво, направо крещи *** СЪМ, И С ЧЕРНАТА КОЛА НАВАКСВАМ МЪЖЕСТВЕНОСТТА СИ.Един истински мъж би карал дори жълта и червена кола и няма нужда от тъмни цветове да му правят самочувствието. Тие с черните големи коли са до един комплексари.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Повечето хора не харесват натрапчиви цветове, затова най предпочитани са черни сиви металик и последните години и бели автомобили.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Червеното най-много ми харесва, след това зелено и жълто според модела, много светло синьо, повечето сини не ми допадат. Но масовото е сиви, черни и бели коли. Червеното, особено яркото винаги изпъква, но за разлика от сивата и синята гама е топъл цвят и не потиска в сивотата на зимата.
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    естет ( преди 7 години )
    На малка и средна кола бялото много ги отваря и ги прави да изглеждат по-голени. Ако същите коли са в тъмни тонове и особено черни ги правят да изглеждат още по-малки. Черното е като смокинг. Класика, която ще си остане винаги, но за определени случай, а не за всички модели. Бялото е като бална рокля. Също е класика. Останалите цветове са според вкуса и настроението. Бих си взел Лексус, които направиха кола, която да си сменя цвета какъвто желаеш. Натискаш копчето само и готово...
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Класика е да си купиш бяла кола дизел!Веднага се познава. Всеки бял дизел е *** отзад, което е доказателство, че дизелите са много чисти. Не говоря за коли нов внос, а за нови коли.
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А пък моите всичките са 2-ра ръка и не ги избирам по цвета ами по-това дали си заслужава парите колата! Иначе нямам нищо против да карам ако ще и розово Ламборгини
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Za bialoto iskat dopla6tane samo ako e metalik
  • #3
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хе хеее и за белия искат ако е металики не повечето а всички искат еи на RRE435i може да ти каже
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    фсдфсдф ( преди 7 години )
    Повечето марки искат пари за свят различен от бял, та за тва белия на любимия свят :).
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    RRE435i ( преди 7 години )
    Az opredeleno ne robuvam na cvetove.Parvata mi kola Fiesta ST be6e 4erna sled tova jalta Mazda MPS,bial VW GTI,bial VW Up,4eren VW Polo TSI,zelen Range Rover Evoque,sivo Aidi S3 i poslednoto biju sinio BMW 435i cabrio