IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan възражда Mitsubishi Lancer

Новата генерация на седана изненадващо ще бъде базирана на Kadjar и X-Trail

Renault-Nissan възражда Mitsubishi Lancer

Последното поколение на един от най-популярните японски седани - Mitsubishi Lancer, се появи преди цели 10 години. В последно време компанията-производител се ориентира към кросоувъри и всъхедоди, като дори бе обявено официално, че Lancer ще отпадне от гамата, а неговото място ще бъде заето от хибриден SUV.

Renault-Nissan възражда Mitsubishi Lancer

В крайна сметка обаче, закупуването на Mitsubishi Motors от алианса Renault-Nissan ще спаси легендарния автомобил. Според информация на Autoevolution 11-ата генерация на Lancer вече се разработва активно и би трябвало да бъде напълно готова през 2018 или 2019 г.

С цел намаляване на разходите - нещо, в което президентът на Renault-Nissan Карлос Гон се е специализирал, моделът ще бъде изграден на вече готова платформа. В основата на новия Lancer ще бъде глобалното шаси CMF, което се използва при Nissan X-Trail и Renault Kadjar.

Очаква се двигателят на автомобила също да бъде заимстван от някой от моделите на Renault. Засега обаче яснота по този въпрос няма.

Снимка: Mitsubishi Motors

0 от 500
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Четете деца и не се в ързвайте на измислените и неграмотно написани статии на комедията!Шасито е Common Module Family ( CMF ) и се ползва от всички модели на Рено-Нисан. Тук обаче са споменати модели, които не се вързват с Лансер, за да има интрига, плюене и недоволство.Така, че споко, легендата Лансер няма да е на базата на СУВ, а на глобална платформа на алианса. Надявам се да направят страхотна кола и да възродят легендата Лансър! Страхотен съюз се получи;РеноНисанМицубиши!Супер!!!
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Все пак Меган ГТ и РС са на същата платформа, така че вярвам, че колата ще е сериозна, но няма как да си поддържа култовия статус, като е просто копие на друга кола
  • #17
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "В основата на новия Lancer ще бъде глобалното шаси CMF, което се използва при Nissan X-Trail и Renault Kadjar."Олеле майко. Това е като да очакваш косачка да си окосиш двора, а да ти дадат селскостопанска комбайна. За мене това е гавра с Лансер, можеше да се постараят поне да оправдаят очакванията на хората. В смисъл възраждаш легенда, все пак, не трябва да правиш поредния паркетник.
  • #16
    12 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Лансер е легенда. Надявам се на достоен наследник. Рено-Нисан са единствената фирма в момента която могат да направят култов автомобил от калибъра на Лансер. Според мен най-доброто което можеше да се случи на Митсубиши е да го купи Рено-Нисан.
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мищубиши имаха две икони - Лансър Ево и Паджеро. Вече ги нямат. Та кои в момента са Мицубиши - едни от многото посредстени марки на пазара, може би..?
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти по-точно кой си, че да определчш кой няма пари и е пред фалит ?
  • #13
    5 rate up comment 9 rate down comment
    113 ( преди 7 години )
    и стига с тия сервизи! като искаш да ти е евтино,вози се с трамвай! Само да ти кажа, че колкото е по-скъп автомобила, толкова е по-скъпа и поддръжката ама това не плаши нормалните хора да си развържат кесийте и да карат по-комфортни и по-сигурни автомобили
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    до 112 ( преди 7 години )
    тука на село имам една каруца, НИКОГА не се е разваляла! Само сутрин и гресираш главините - с плъзгащи лагери от акациево дърво и е вечна...
  • #11
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    за да отцелее японската автомобилна индустрия трябва да се вгледа в Тойота ... евтини коли с ниско качество на материалите почети никакви екстри и комфорт..... може да погледнат и дачия
  • #10
    22 rate up comment 5 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Не го слушайте тоя по-надолу, купувайте само немско че сервизите ще фалират. Много ме е грижа за автомонтьорите че с япоснко ще останат без препитание.