IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнерът на Bugatti Chiron отиде в Hyundai

Руснакът Селипанов ще отговаря за премиум бранда Genesis

Дизайнерът на Bugatti Chiron отиде в Hyundai

Дизайнерът Александър Селипанов, който създаде външния вид на автомобили като Lamborghini Huracan и Bugatti Chiron, ще се заеме с дизайна на моделите на Genesis. Това е марката, под която се продават премиум автомобилите на корейската компания Hyundai. Руснакът ще бъде подчинен директно на главния дизайнер на корейския производител Люк Донкерволк, който до преди година отговаряше за автомобилите на Bentley.

Дизайнерът на Bugatti Chiron отиде в Hyundai

Селипанов напуска родината си веднага след завършване на гимназия, като заминава за САЩ, за да учи в дизайнерска школа в Калифорния. През 2005 г. руснакът започва работа в компанията Volkswagen, а 5 години след това премина в Lamborghini. През 2012 г. Александър печели конкурс за създаване на екстериора на хиперколата на Bugatti и се присъединява към екипа на марката.

Преди няколко месеца Селипанов обяви, че напуска Volkswagen, като едва сега стават ясни причините за решението му. Той ще започне работа в германското студио за дизайн на Hyundai, но ще отговаря само за моделите на луксозната марка Genesis, която се появи на бял свят преди година.

До момента Genesis показа представителния седан G90, оборудван с 3 бензинови двигатели, развиващи мощност между 315 и 425 к.с., както и по-малкия G80. Предстои излизането на още 4 модела - компактен седан, два кросовъра и купе. Всички те трябва да се появят на пазара до 2020 г.

Снимка: Facebook

Тагове: genesis
0 от 500