IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

NextEV ще предлага електрическия си SUV и в Европа

Все още не се знае кога точно ще се случи това

NextEV ще предлага електрическия си SUV и в Европа

Китайската компания NextEV, която планира сериозно присъствие на световния пазар на електромобили, има намерение да стъпи сериозно и в Европа. 

NextEV ще предлага електрическия си SUV и в Европа

NextEV участва в световния шампионат с електромобили Формула Е и вече представи първия си модел – Nio EP9 – хиперелектромобил с мощност 1360 к.с., от който ще бъдат произведени едва шест бройки. Съоснователят на NextEV Джак Ченг обаче призна, че е по-въодушевен от бъдещата премиера на достъпния модел на марката, който ще е SUV и китайците се надяват да е пряк пазарен съперник на Tesla Model X. 

Засега се знае, че електромобилът ще е с батерия с капацитет 70 киловатчаса и ще има пробег 531 километра с едно зареждане. По тази тема Ченг се задоволи с обяснението, че моделът на Tesla ще има пробег, който ще е „същият като на Model X, но колата ще е по-евтина”. 

„Нашият електрически SUV ще е съперник и на Audi и BMW, но на цената на Toyota”, допълни Ченг. Той очаква продажбите на новия модел в Щатите да започнат в края на 2018 г. или в началото на 2019. Все още в NextEV не могат да се ангажират с прогноза кога моделът им ще излезе на европейските пазари, но китайците потвърдиха, че това ще стане след лансирането му в САЩ.

Снимка: NextEV

Тагове: bmw tesla audi nextev
0 от 500