IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley разширява семейството Bentayga

Всъдеходът ще се предлага като крос-купе и в спортен вариант

Bentley разширява семейството Bentayga

Отличните резултати, постигнати на световните пазари от първия кросовър на Bentley – моделът Bentayga, накараха британският производител да започне да работи върху разширяване на цялото семейство. Очаква се през следващите няколко години да се появят най-различни версии на всъдехода, които да затвърдят популярността му.

Bentley разширява семейството Bentayga

Първата от тях ще бъде готова през 2019 г., когато ще се появи фейслифтът на модела. С него ще излезе крос-купе, предвидено за конкурент на BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Автомобилът ще запази четирите си врати, но ще има по-полегата линия на покрива. Според представител на марката интересът към подобни машини расте непрекъснато и в Bentley трябва да се възползват от тази тенденция.

Bentley разширява семейството Bentayga

Въпрос на време е и появята на удължена модификация на Bentayga, като е напълно възможно тя да бъде готова още по-рано. Идеята за създаването на подобна машина се е родила сред успеха на модела Bentley Mulsanne EWB в Китай и Близкия Изток.

Bentley разширява семейството Bentayga

„Тези пазари ни показаха, че има огромен смисъл от направата на автомобили с удължена база”, твърди генералният директор на марката Волфганг Дюрхаймер, цитиран от Autocar, като допълва, че в компанията му замислят и на спортна модификация на кросовъра.

Bentley разширява семейството Bentayga

Големият проблем при нея обаче е високата цена на разработката. Машината е направена изцяло от композитни материали, което също ще оскъпи крайният вариант. Въпреки това в Bentley са на на мнение, че такъв автомобил би привлякъл интереса на определен кръг купувачи и затова той може да бъде пуснат на пазара в ограничена серия.

Bentley разширява семейството Bentayga

„Не сме се отказали от спортен кросовър, като при него най-вероятно ще използваме варианта с Continental GT3-R, който бе произведен в серия от 300 бройки. Подобен автомобил обаче трябва да отговаря на уникалното ДНК на марката ни, което съчетава мощност, комфорт и лукс”, обясни главният инженер на Bentley Ролф Фреч.

Снимки: Bentley



 

Тагове: bentley barnato
0 от 500