IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата стана най-бързият уличен автомобил на марката

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Германското издание Sport Auto обяви резултатите от първия тест на суперколата Mercedes-AMG GT R на Северната дъга на пистата „Нюрбугринг”. Купето взе 20-километровото разстояние за 7 минути и 10,92 секунди, като стана най-бързият сериен автомобил на марката на това трасе.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Машината се оказа по-бърза от Ferrari 488 GTB (7 минути и 21,63 секунди) и от пистовия Lexus LFA Nurburgring Pack (7 минути и 14,64 секунди), който допреди 5 години бе най-бързият сериен автомобил на Северната дъга. Преди Mercedes-AMG GT R обаче все още са автомобили като Nissan GT-R Nismo (7 минути и 8,68 секунди) и Lamborghini Aventador SV (6 минути и 59,73 секунди).

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Зад волана на автомобила е бил тест-пилотът Кристиан Гебхарт. Пистовата версия на Mercedes-AMG GT е оборудвана с 4,0-литров V8 мотор с две турбини, развиващ мощност от 585 к.с., който работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч.

Mercedes-AMG GT R счупи рекорд на „Нюрбургринг” (Видео)

Суперколата има пълноуправляемо шаси, активна аеродинамика, адаптивно окачване с възможност за регулиране на пружините, електроноуправляем заден диференциал с повишено триене и състезателен тракшън-контрол с 9 режима на работа. От колата ще бъдат произведени 2000 бройки, като цената в Германия стартира от 165 400 евро.



Снимки и видео: Mercedes-AMG

Тагове: mercedes-amg gt r
0 от 500
  • #35
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този пит коментатори от пита Мъри Уокър някой път ми идва да отида и да му кажа МЛЪКНИ БЕ!. Първо всеки производител разчита да продаде продукта си за да създаде спортен автомобил дали формула рали кола и т.н. Те кара рекламират марката си. Дажа има една статия за Пежо как 205Т16 ги измъква от фалита след това и 206 WRC е нещо подобно.
  • #34
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Йори ( преди 7 години )
    Не виждам никакъв смисъл в сравнения между Мерцедес и Ферари. Това са марки с различни философии. Както казва Мъри Уокър, легендарен Ф1 коментатор: Всички участват във Ф1, за да продават колите си, а Ферари продават коли, за да финансират участието си във Ф1.Друг е въпроса, че Ферари изстискват максимума от един двигател, но е за сметка на жизнения му цикъл. На въпрос към инженер от AMG за възможностите за доработка в мощност на двигателя на AMG GT с 510кс, той се усмихна и каза 900 hp. Еasilly!
  • #33
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А иначе във феррари FXXK има 6.3 литров двигател с 860 конски сили - как ти се струва? И това пак не е двигател взет от някоя кола, която участва в дадено състезание, а е разработен за този специален модел. Просто каквото и да се опитвате да извадите, като данни, когато фактите говорят за огромната разлика в "моженето" на едната и другата компания, трябва както каза колегат по-долу, да спрете да слагате Ферари в едно изречение с Мерцедес, защото мерца изглежда смешно на фона на италианеца.
  • #32
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Двигателя на зондата е взет от спортен модел, който не е за пътищата и никога не е произвеждан серийно от мерцедес.По същата логика, ако някой вземе стар боли с V10 двигател и го хакне на Зонда или каквато и да е друга марка ще излезе, че е най-добрия производител на двигатели ли?Бъркаш стандартен двигател в модел на марката със спортен такъв взет от някъде си за целите на един модел, който ще седи в гаража, защото ресурса на двигателя не е от най-големите...
  • #31
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кви нападки?Те слагат Ферари до Мерцедес, че били винаги на върха в спортните автомобили?Както виждаш, аз съм написал, че винаги са имали спортни автомобили, които обаче са далече от супер колите на ферари,порше, макларън и т.н.
  • #30
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    МОЛЯ ВСИЧКИ, не пишете FERRARI и Мерцедес заедно.Срамота.....Иска им се на Мерцедес да са при големите, но с искане нестава, трябва можене.Сега залепиха, че ще слагат Ф1 двигател, и с каква цел??Да се правим, пак Немска пропаганда.
  • #29
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Що с нападки бе?! Никой не слага МБ до Ферари, това е несериозно. 6.0 V12 - 750 кс. има в Пагани Зонда R от 2007..двигателя сещаш ли се на кой е и е атмосферен!
  • #28
    3 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    До RRE435i:Колега не съм съгласен за скоростните кутии. За по-спортните коли имат Multy clutch technology speed shift, с multiple clutches. Но и ФВ и БМВ имат много дбри ск. кутии. А дизеловите двигатели просто не са за коли - aма това е лично мое мнение :)
  • #27
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А примера с Ред Бул трябваше да ви говори, че дори и да имаш успехи в даден моторен спорт, това не значи, че продукта който предлагам на обикновените хора носи някакви качества от този "спорт".Ама акъла ви явно не стига до разрешаването на такива "сложни" иронични изказвания...Ферари решина направиха най-добрия турбо двигател в момента 2.9 с турбо.Ферари решина и направиха най-добрия атмосферен двигател 6.3 - 780 коня. За другите системи пак са на върха, а мерцедес ми правят фарове ...
  • #26
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не ме учи точно за формула едно ако обичаш, защото единствената марка, която прилага технологии от Ф1 в серийните си модели е Ферари до момента. Имат някъв концепт мерцедес с 1.6 двигател от Ф1 и до там. Колко години след останалите суперавтомобили?Уж гордоста на мерцедес атмосферните големи двигатели пак са на светлинни години зад другите - вчера имаше класация - ферари с 6.3 -780 коня, а мерцедес къде са ? С турбо немогат да извадят толкова коне от двигателите им.Смешни сте направо ей...