IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов двигател за Renault Megane GT

Хечбекът и комбито получиха дизелов туин-турбо със 165 к.с.

Нов двигател за Renault Megane GT

Гамата силови агрегати на „спортните” модификация на Renalt Megane – хечбека GT и комбито GT Estate, бе попълнена с нов дизелов двигател, съобщиха от компанията-производител.

Нов двигател за Renault Megane GT

Моделът Renault Megane GT, подготвен от спортното подразделение на френската марка, е оборудвано със система 4Control, при която завиват и четирите колела. Той вече разполага и с новия дизелов мотор Energy dCi 165, работещ в комбинация с автоматична 6-степенна скоростна кутия EDC.

Нов двигател за Renault Megane GT

Двигателят е с обем 1,6 литра и както личи от името му, развива мощност от 165 к.с. В неговата основа е моторът Energy dCi 160, който се поставя на Renault Talisman и Espace. От този агрегат експертите на Renaultsport са успели да измъкнат още 5 к.с. и да постигнат максимален въртящ момент от 380 Нм. Двигателят e достъпен за комбито Estate GT, където предлага разход от 4,7 л/100 км. Хечбекът е с 0,1 л/100 км по-икономичен.

Нов двигател за Renault Megane GT

От компанията съобщават, че двете версии ще бъдат на пазара още в началото на януари, като дизеловото Renault Megane GT е оценено на 34 300 евро, а комбито – на 35 200 евро. За сравнение базовият вариант на моделите GT е малко по-евтин – съответно 32 200 и 33 100 евро.

Клиентите на марката ще могат да си поръчат допълнително пакети - GT-Line Exterior и GT-Line Full Exterior, които струват съответно 1000 и 1500 евро.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault megane gt
0 от 500