IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat показа най-мощния Leon в историята си

Хечбекът и комбито Cupra разполагат с 300 к.с.

Seat показа най-мощния Leon в историята си

В края на септември испанският производител представи обновеното семейство Seat Leon, като обеща да разкрие подробности и за спортните версии в него. Компанията спази обещанието си и показа хечбека и комбито Cupra, при които се залага на повишение на производителността на двигателите и на голям брой модерни асистенти за безопасност.

Seat показа най-мощния Leon в историята си

Хечбекът Seat Leon Cupra е оборудван с 2,0-литров бензинов TSI мотор, чиято мощност в сравнение с предшественика му е нараснала с 10 к.с. и вече достига 300 к.с. Въртящият момент е нараснал с 30 Нм - до 380 Нм, които са достъпни в диапазона от 1750 до 5500 об/мин. Двигателят се комбинира с преселективна роботизирана скоростна кутия.

Seat показа най-мощния Leon в историята си

Комбито Leon ST Cupra 300 разчита на същия агрегат, като разполага и със система за задвижване на четирите колела 4Drive. Тя ще бъде използвана и при по-мощна модификация Cupra, която трябва да бъде готова след около година. При нея мощността на мотора ще бъде в рамките на 340-350 к.с., което трябва да позволи на модела да се конкурира с  Ford Focus RS.

За да се справи с подобна мощност шофьорът ще има на разположение адаптивно шаси, кормилно управление с променливо усилие и електронен самоблокиращ се диференциал. Налице са 5 режима на настройки на агрегатите - Comfort, Sport, Eco, Individual и Cupra, като именно при последния колата разкрива пълния си потенциал.

Seat показа най-мощния Leon в историята си

Останалите асистенти за безопасност и спомагателни системи са идентични с тези на стандартното комби и хечбек. Заявки за двете спортни версии вече се приемат от дилърите на марката, като първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите през февруари 2017 г.

Снимки: Seat
 

Тагове: seat leon cupra
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Golf 7R
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Бай дизел ( преди 7 години )
    Фолксваген показа новият и доста грозен Голф.Нищо лично към собствениците на марката, но с какъв акъл ще избера това пред Голф-а? Ако е е същият клас и за същата цена, то по-добре да взема една Октавия.
  • #3
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ще мачка баба ти, ако излезе от сервиза.
  • #2
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Евтини материали и дефектите на ВАГ - пфф пълен боклЮк.Не че гоуфа е по-добре направен ама са по-прикрити гадните материали и чак след 5-6 месеца, след като го купят хората почва да скърца и да си показва долнопробните елементи до какво водят.
  • #1
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По-добър от Голф, но като цяло големи мъки с този Сеат.Не му намериха ниша, а го пратиха във вътрешно-фирмена конкУренция !!!VAG, какво да ги правиш !!!