IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple се завръща към разработката на автомобили

Компанията поиска по-леки изисквания за тестове на автономни превозни средства

Apple се завръща към разработката на автомобили

Компанията Apple е подновила разработката на автомобили със системи за автономно придвижване. Това става ясно от писмо, което производителят на компютърни системи е изпратил до регулаторните органи в САЩ, съобщава агенция „Ройтерс”.

Apple се завръща към разработката на автомобили

Писмото е адресирано но Националната управление за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) и е подписано от директора по разработки на продукти и системи на компанията Стив Кинър. В него се казва, че „Apple инвестира огромни средства в разработка на системи за автоматизация, които могат да бъдат използвани в редица области, в това число и при превозни средства.”

Според експерти с изпращането на подобно писмо в Apple се надяват NHTSA да не налага сериозни законодателни ограничения при тестирането на безпилотни превозни средсства. Главният аргумент на компанията, че е старите и новите автопроизводители трябва да бъдат поставени при еднакви условия.

Наскоро от NHTSA обявиха, че ще затегнат правилата за изпитания на безпилотни автомобили, като причината за това са инцидентите с коли на Tesla. Част от тях се случиха именно при придвижването на автономен режим.

Любопитното е, че от Apple досега никога не са потвърждавали, че работят върху безпилотни системи за управление. Според слуховете обаче още през 2012 г. компанията е стартирала проекта си Titan, чиято цел е през 2021 г. да бъде представен първият напълно готов робокар на Apple.

Снимка: I Store
 

Тагове: apple
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хамериканската армия + резерва + цивилните в нея служители са над 1,5 млн. души. Всеки от тях ще получи безплатно (платена от данъкоплатците) по една нагризана ябълка. Е как няма да имат добри продажби и добри печалби от тази куха компания ейпъл, като държавата работи за тях. Повечето държавни институции и служби са с техни продукти. а техните продукти са контролирани от ФБР и ЦРУ. Ами честито! Който е глуп***в да им спонсорира и захранва с инфо службите да си купува ябълки,но н от женския пазар
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Парите на тея мошеници са само на хартия. Играят си на борсата с акции. Общо взето това са им парите - виртуални. Днес ги има - утре ги няма! хАмериканското правителство в момента в който им спрат кранчето и са до там. Сега чета, че всеки хАмерикански военен ще има техен смартфон безплатно. Замислих се че товае хем добре за компанията,хем държавни пари ще се налеят и то милиарди и хем всеки един военен ще е на къса каишка и във всеки един момент ще се знае къде е,какво прави с кого говори и т.н.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Пари имат ама това не е достатъчно. Из другите сайтове пише че искат останалите да споделят грешките си за да ги избегнат те. Което само показва че нещата не стават само с пари.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тея още ли не са фалирали?Какви коли, какви 5 лв.? Те един смартфон, като хората не могат да направят, а ще разработват автономни автомобили. Ако изобщо изкарат нещо, едва ли някой нормален човек би си поверил живота в техни ръце. И то това нещо ще е, като продукцията им до която не се докосват, а е дават китайчетата да е правят с части от още няколко компании, т.е. сбирщайн със съмнително качество и висока цена. Да не говорим,че са се продали на американските спец служби и дават инфо за всичко
  • #2
    10 rate up comment 9 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Apple никога не са коментирали каквато и новина свързана с техния автомобил. Всички коментари които си чел са на външни хора, които нямат нещо общо с компанията. А Епъл имат толкова пари, че могат да направят буквално каквото си поискат.
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Чикитита ( преди 7 години )
    Огризката от ябълка да се разберат ще участват ли разработката или няма да участват! Не е нормално през няколко месеца да гледаме новини с коренно противоположни неща. За всички вече е ясно, че без Джобс нагризаната ябълка е просто една огризка от ябълка. Върлите им фенове се топят, като пролетен сняг. Дори и те вече разбират, че тази компания нищо не им предлага за парите, които иска. Нещо, като немските премиуми. Само цената им е премиум и нищо друго...