IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Nissan в България още догодина

Японците ще предложат системата като съвсем достъпна опция за Qashqai

Автопилотът на Nissan в България още догодина

Новата система за автономно управление на Nissan ще дойде в Европа още догодина, потвърди високопоставен източник от компанията пред британското списание Auto Express. Технологията, която се нарича ProPILOT и вече се монтира в някои модели за Япония, ще се предлага като опция и за Nissan Qashqai. Почти сигурно тя ще е достъпна и за българския пазар.

Автопилотът на Nissan идва още догодина
До момента ProPilot се предлага само за новото поколение на предназначения за Япония Nissan Serena

Засега става дума само за стартовата версия, която се казва Traffic Jam Assist. Дори и тя обаче предлага по-висока степен на автономност от почти всичко на европейския пазар: може да спира и потегля съвсем сама в трафика и да маневрира за избягване на препятствия. Цената й вероятно ще е около 1800 евро, потвърди вицепрезидентът на европейския технологичен център на компанията Такаши Ширавака.

Втората и третата степени на системата, наречени Highway Pilot и Intercity Pilot, ще дойдат съответно през 2018 и 2020. Highway ще е способна напълно автоматично да изпреварва на магистрала, а Intercity ще ви позволява изцяло да пуснете волана и педалите в градска среда.

Клиентите, които си купят първата степен обаче, няма да могат след това да ъпгрейднат системата до по-високите, защото те ще изискват друг тип сензори.
При американския производител на електромобили Tesla е обратното, но и цената на системата е над три пъти по-висока.

 

Тагове: nissan qashqai
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Чудя се да се смея ли, да плача ли - хората предлагат система, върха в авангарда, а тук в най-бедната страна в ЕС и рай на 15 годишните С-класи на метан или прегоряло олио някой почва да мрънка че били луди, защото сме имали дупки... :)
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до: Да бе да ( преди 7 години )
    Тези не са луди!!!Те не са луди за това, че ще предлагат нещо добро на ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ свят.Лудите сме ние, че си избираме хора,които да ни управляват,а нямат капацитета да го правят.Ние сме лудите,че си избираме хора,които да се хвалят с магистрали,които са с цена на километър по-висока от тази в Германия,а качеството нула.За 1-2 год и пак трябва да се ремонтира,а в Германия десетилетия не се пипат аутобаните и то при условие,че там движението е стотици пъти по-голямо от нашето.Та кои са луди?!
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Да бе да ( преди 7 години )
    Тези са луди. Може би просто не предполгат колко са зле пътищата тук.Нито има знаци, нито маркировка, нито някой спазва правилата.Понякога и на мен ми е трудно да се ориентирам по тези пътища, а вече 20 години шофирам интензивно.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Руснака ( преди 7 години )
    Автомобилите сами се карат и книжки не ни трябват.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Щом има автопилот, значи не би имало значение дали си пил или пушил трева. Така излиза нали. Интересно ще бъде и положението при евентуална катастрофа по времето на която колата е била на автопилот. Кой ще поема отговорността?
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    E kade e kefa ot shofirineto ???