IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В BMW ще залагат на спортни кросовъри

Предвижда се сериозно увеличение на всъдеходите с добавка М

В BMW ще залагат на спортни кросовъри

В близките години броят на кросовърите на BMW с добавка М към названието значително ще се увеличи. Това обяви вицепрезидентът по продажбите и маркетинга на BMW М – Петер Квинтус, цитиран от Autocar. По думите му, шефовете на баварския концерн вече са дали „зелена светлина” на реализацията на проекта.

В BMW ще залагат на спортни кросовъри

„Когато разберем какво искат нашите клиенти, ние веднага предваме тази информация на централата ни в Мюнхен. „Напомпаните” кросовъри са чудесна идея и ние ще използваме всяка възможност за увеличането на техния брой. Този клас автомобили има огромен потенциал, защото интересът към него непрекъснато расте и ние сме длъжни да се възползваме от това”, обясни Квинтус.

От М-подразделението на баварците обаче са категорични, че нямат намерение да увеличават броя на спортните версии на кросовърите си, само за да се надпреварат със своя основен конкурент Mercedes-AMG. В BMW искат да постигнат оптималното съотношение между предлаганите модели и съответните продажби.

Към момента основният претендент за получаване на М-модификация е BMW X3, който ще смени поколението си в началото на следващата година. Твърди се, че кросовърът ще получи двигател с минимум 500 к.с. След него ще се появи и аналогична версия на крос-купето BMW X4.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw m
0 от 500