IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китай обяви война на марки като Ferrari и Bentley

Правителството без предупреждение въведе допълнителен данък от 10% върху свръхлуксозните автомобили

Китай обяви война на марки като Ferrari и Bentley

Китайското правителство въвежда допълнителен данък от 10% върху всички автомобили със стартова цена над 1.3 милиона юана (189 000 долара), съобщава AutomotiveNews. Целта на мярката е да поощри използването на по-екологични и икономични модели.

Китай обяви война на марки като Ferrari и Bentley

Сред най-засегнатите от новия данък ще са компании като Ferrari и Bentley, коментира АN. Той влиза в сила от днес, а правителството обмисля като допълнителна мярка да удължи срока на данъчните отстъпки за малки автомобили, който изтича в края на декември.

Експерти обаче твърдят, че допълнителните такси няма да се отразят особено на пазара на свръхлуксозни автомобили в страната.

Представител на Audi в Китай коментира, че новата такса само ще направи луксозните автомобили още по-ексклузивни и съответно - по-привлекателни за клиенти, които желаят да изпъкнат.

"Не очакваме по-голямата част от нашия бизнес да бъде засегната. Но понеже мярката бе обявена едва вчера, все още оценяваме възможните й ефекти", коментира говорител на китайското представителство на BMW. Само няколко от моделите на баварците надхвърлят границата от 1.3 милиона юана.

Другояче стоят нещата при Rolls-Royce, дъщерната марка на BMW. Таксата засяга на практика всички модели на Ferrari и Aston Martin. Тепърва ще се види как ще се отрази тя и на Lamborghini, която само за първото полугодие пласира в Китай рекордните 2000 автомобила. Bentley също разчита в огромна степен на китайския пазар за успеха на своя всъдеход Bentayga, чиято цена започва от 3.98 млн. юана.

0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 7 години )
    Енцо го е казал преди мен и съвсем точно. Именно щото хората, а не само китайците са като *** /най-много се въдят в Индия, Латинска Америка и Африка/, именно защото на *** консуматорско общество му трябват многобройни и *** консуматори, този вид няма никакво бъдеще. И колкото по-скоро се разкара от планетата, толкова по-добре. Да изпреваря злъчните коментари: да, това включва и мен, въпреки че се опитвам да бъда обратното на *** консуматор.
  • #2
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Enzo ( преди 7 години )
    Човешката раса, хуманоидите, като биологичен вид, НЯМАТ НИКАКВО БЪДЕЩЕ! Остави я жълта, черна, бяла раса. Това са глупости! С бързи темпове вървим към самоунищожение и това е относително сигурно и неизбежно. До хиляда години хора няма да има! Ние сме неприспособими, неспособни да се учим от грешките си, изключително непрогресивни, отделно сме и най-агресивният биологичен вид въобще. Апетитът ни за кръв и безсмислена жестокост към себеподобните ни, е ненаситен... Изобщо, обречени сме! Свиквайте!
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бълха ги ухапала!10% са им джобните. От съседната статия онзи китайски милиардер отива и си взема 20 Ролс Ройса все едно е отишъл да си купи вестник. Финансисти казват, че съвсем скоро Китай ще бъде държавата с най-много милиардери в света. Политици и анализатори казват, че бъдещето е на жълтата раса. Онези са роботи просто и при тях няма отрицателен прираст. Като *** са...