IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Има ли по-странен Mercedes G-Class?

Heuliez Intruder е концепт от 90-те, базиран на ръбатия Mercedes G320

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
Автомобилните концепти са смели и вдъхновяващи бунтари. Обикновено те не се съобразяват с правила, изисквания и законови рамки, което ги прави особено вълнуващи. Ето защо е жалко, когато същите потъват в забрава, засенчени от динамиката на серийното автомобилостроене. Запознайте се с Heuliez Intruder, който представлява концептуален SUV кабриолет, представен през 1996 г. на автомобилното изложение в Париж.

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
Кое му е толкова интересното?
 
Базиран е на Mercedes-Benz G320, но върху добре познатото ни шаси французите са изградили смело и доста заоблено купе. Дали така са си представяли наследника на G-Class – класическото „кубче“, което Mercedes продава без сериозни промени в конструкцията цели няколко десетилетия?

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
 
Идеята за SUV кабриолет не е особено нова, но по ред причини така и не се доказва на пазара. Ако ги класираме по странност, джиповете със сгъваем покрив със сигурност биха били оглавени от Intruder. Слава богу, проектът не е качен на конвейера и G-Class остава това, което е.

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
 
Легендартният офроудър на Mercedes излиза на пазара през 1979 г. и до днес е едно от най-ръбатите неща на четири колела. Преди двайсет години обаче, френският независим производител Heuliez решава да усъвършенства германската рецепта и да снабди G-Class с по-заоблено и елегантно купе. Французите не само, че го правят, но и използват напредничави за годините технологии. Така например, предният капак и броните са изработени от въглеродни нишки, а сгъваемият покрив е твърд и се състои от две части, които освен че се сгъват, могат да бъдат и изцяло демонтирани.

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
И така се ражда Intruder – особен кросоувър кабрио със спорна стилистика, носеща чертите на други модели на Mercedes от тази епоха, сред които SLK и неговите фарове. Французите премахват оригиналните джанти на G-Class и ги подменят със 17-инчови колела Works, окомплектовани със специално разработени за целта гуми Michelin с размер 285/60.
 
Пътният просвет на Intruder е 300 мм, което му позволява да преминава през сериозни офроуд препятствия.

Има ли по-странен Mercedes G-Class?
 
И понеже е базиран на G320, Intruder се задвижва от същия 3.2-литров 6-цилиндров редови двигател на Mercedes, разполагащ с 210 к.с. и 300 Нм максимален въртящ момент. Задвижващи са и двете оси, като 4х4 системата разполага с 3 заключващи се диференциала. Трансмисията е 4-степенна автоматична.
 
Има ли по-странен Mercedes G-Class?

След като представят машината, от Heuliez казват, че „Intruder отваря вратата пред изцяло нов клас от луксозни 4х4 автомобили, който все още не е изследван.“ Нещо повече, по същото време французите признават, че това е кола, която е базирана повече на емоция, отколкото на логика. Едва ли има някой, който не би се съгласил. 

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    off_line ( преди 7 години )
    Прародителят на GLE Coupe!
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    зрънчо ( преди 7 години )
    това някаква китайска играчка ли е?добре, че Мерцедес не са я допуснали тая грешка
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    До долният:Я внимателно виж коя година е колата!После внимателно и виж стоповете!След това се загледай в стоповете на Mercedes SLS.Май някой е преценил, че ще избърза с 20 години с дизайна, не мислиш ли?
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Знаещ ( преди 7 години )
    Много грозен автомобил. Явно Мерцедес са решили да атакуват клиентелата на японските автомобили. За жълтолюбците това би трябвало да е уникален дизайн. Все пак разума е победил и немците са решили че не си заслужава да имат за клиенти тази ***.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хубав е.Много е хубав.Какви коли са правили навремето,а не като сега.Защо винаги концепциите са супер готини а реалното производство-мега пръчка.И сега е така.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    няма как да са го одобрили- все пак си че демонстратор на технологии, появили се по-късмо в един куп кабриолети с твърд покрив
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Наистина, добре че не са го одобрили !
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 7 години )
    Аутомедиа, внимавайте, че има един дето не позволява току-така да се ползва степенуване на прилагателните! :D Ще ви разкритикува скоро!