IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

“Bugatti Veyron” се продава за 80 000 долара

Става въпрос за реплика на модела, базирана върху Mercury Cougar

“Bugatti Veyron” се продава за 80 000 долара
Колко хора в света могат да си позволят Bugatti Veyron? Ако се заровим дълбоко в продажбената статистика на модела, ще установим, че са не повече от няколко хиляди. Встрани от тази избрана група хора обаче, много автомобилни фенове биха искали да се докоснат до инженерното съвършенство, с което Volkswagen Group шокира света в средата на миналото десетилетие. За тях имаме добра новина. Запознайте се с тази изтънчена реплика на Bugatti Veyron, която струва нищожните 80 000 долара и се продава от Hemmings.

“Bugatti Veyron” се продава за 80 000 долара
 
Дело е на американците Just Toys Classic Cars, който очевидно е бил доста ядосан на Veyron заради високата му цена. Именно заради това той решил да сглоби имитация, която поне външно прилича досущ на легендарния модел. Интересното в случая е, че проектът е реализиран през 2008 г., но за него разбираме едва сега.

“Bugatti Veyron” се продава за 80 000 долара
 
Вместо карбон, създателят е използвал панели, изработени от фибростъкло, а за основа на проекта е ползван скучния до безумие модел Mercury Cougar. Не звучи особено апетитно, но все пак създателите са се опитали да подсигурят достатъчно мощност, за да не изглежда шофьорът зад волана жалък. 

“Bugatti Veyron” се продава за 80 000 долара
 
Имитацията на Veyron се задвижва от 3.0-литров Duratec двигател на Ford с 200 к.с., взет директно от Mercury Sable. Създателите признават, че е решил да не използва мотора от Cougar-а, тъй като той е бил по-слаб. Като допълнение, Duratec агрегатът е получил поръчкова изпускателна система, за да може звукът да подхожда на външния вид на „Veyron”.

В описанието на обявата можете да се натъкнете на изречения като това: „Пъхнете се в този изключително комфортен кожен интериор и ще усетите как банковата ви сметка набъбва четири пъти. Настройвате аудио системата, премествате лоста на позиция „D” и сте готови да получите много вдигнати нагоре палци и куп внимание.“ 

Снимки: Hemmings

0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    То не струва и толкова, даже и в оригинално изпълнение, независимо от решението на политбюро на СОЦваген, начело с ген.секретар - гусина с ролетката!