IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем

Германците започват да произвеждат Golf в Алжир догодина

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем

Volkswagen Group удължи мостовото споразумение за банков заем в размер на 20 милиарда евро. Компанията взе краткосрочния кредит миналата година, за да посрещне щетите от Дизелгейт. Сега схемата е удължена до юни 2017, потвърди компанията.

Volkswagen взе нов 20-милиарден заем
Банковият заем струва на компанията доста по-скъпо от другите способи да си набавя средства на пазара на ценни книжа. След разрастването на скандала обаче тази вратичка е временно затворена. Кредитният рейтинг на компанията бе понижен от S&P и вече е BBB+. За сравнение Daimler има с две степени по-висок, а BMW - с три.

Миналия месец американският съд одобри договорените обезщетения, които VW ще изплати на собствениците на 475 000 автомобила с двулитровия дизелов двигател с измамен софтуер. Тепърва се очаква договорката с останалите 80 000 клиенти в САЩ, закупили автомобили с трилитровия TDI.

Междувременно германците обявиха основаването на съвместно предприятие с газовия гигант SOVAC, чиято цел ще е да започне производство на модела Golf в Алжир. Стартът е предвиден още за пролетта на идната година при капацитет над 100 автомобила дневно. Освен Golf, в завода на концерна в Релизане ще се сглобяват Skoda Octavia и Seat Ibiza.

Целта е най-вече да се посрещне търсенето в самия Алжир и останалите страни от северноафриканския регион.
 

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 9 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Ili kazano po drug nachin bez tozi zaem - *** !
  • #6
    41 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    каква 2ра ръка на тоя S8мицата му е поне на 20 години 18та ръка след 10 основни ремонта, ако изобщо съществува и не е плод на простата му тиква.Щом тоя заем е, като 2 лева за VW, това значи ли, че нямат 2 лева в "джоба" си и са принудени да просят?Мисловната дейност в тиквата на e46 е голям дефицит 24/7!
  • #5
    40 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    "а аз сега се качвам на S8цата и отивам да прибера малко кеш а след това ще изведа една 20 годишна мацинка из баровете."Тая сутрин гледах точно един като тебе (с Q7) как си събираше потрошената предница. Купувате си "скъпи" коли втора ръка а след това нямате пари дори за зимни гуми..
  • #4
    24 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Стартът е предвиден още за пролетта на идната година при капацитет над 100 автомобила годишно."Баят бройка са си това!
  • #3
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Фолк без фолксваген ( преди 7 години )
    Закривай!
  • #2
    14 rate up comment 23 rate down comment
    До е46 ( преди 7 години )
    Ееееее Шефе, пак ги наказваш ;)))))Палец нагоре ти давам, Батка!
  • #1
    13 rate up comment 39 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Не се притеснявайте жълтури за тях 20млрд са едно нищо.За тях това са 2лв.Премислете преди да почнете да заливате с жълта простотия защото заради снега друго не можете да правите освен да се криете под юргана в панелката и да хващате от лайфая на съседа.С тия миризливи хонди и тойоти няма да мърдате никъде до април а аз сега се качвам на S8цата и отивам да прибера малко кеш а след това ще изведа една 20 годишна мацинка из баровете.