IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S срещу Porsche 911 Turbo S на писта

Какво се случва когато тези две машини се изправят една срещу друга

Tesla Model S срещу Porsche 911 Turbo S на писта

В последно време на електромобилите на Tesla често им се налага да отстояват своята част и да се доказват срещу бензинови автомобили на пистата. Дори се наложи мнението, че американската машина е непобедима, особено при състезания за ускорение на ¼-миля (драг-рейсинг).

Tesla Model S срещу Porsche 911 Turbo S на писта

Porsche 911 Turbo S обаче има свое мнение по въпроса. След миналогодишния фейслифт този автомобил стана още по-бърз. Неговият 3,8-литров „боксер” с 6 цилиндъра и 2 турбокомпресора развива 580 к.с. и 700 Нм (в режим overboost те са 750 Нм), което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди.

Купето в това видео, което се изправя срещу американската кола, е от по-старата генерация на 911, носеща вътрешнозаводски индекс 997. То обаче е доработено допълнително, като мощността му е увеличена от 530 к.с. и 700 Нм до 600 к.с. и 813 Нм.

Практиката показва, че да победиш подобен автомобил не е никак лесно. В случая неговият опонент е Tesla Model S в топ-версията P100D. Седанът разчита на две електромотора – с 503 к.с. на задната ос и с 259 к.с. на предната. Наскоро такава машина загуби от Dodge Challenger SRT Hellcat в подобна надпревара. Вижте как се справя тя срещу Porsche 911 Turbo S.




Видео: Youtube

Тагове: tesla model s porsche 911
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    "как да и свалят на тесла 200кг"Вие сте големи тъпани ве, не виждаш ли, че Теслата е 4 врата и е с 50см. по-дълга от Поршето. От каде изниквате такива уникални индивиди, уеее :))))))
  • #15
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Ss ( преди 7 години )
    Поршето тръгна по рано! Вие слепи ли сте!?
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отново ли коментирате картинки, бе голтаци! Качвайте се на 20-годишните си велосипеди и право в землянките!
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Абе това са глупости!Колатае една!!!След като ви показах клипове как Фолксвагени Костенурки бият Нисан gtr,как костенурка бие Dodge Challenger SRT Hellcat,как бие новото Ферари,как бие именно това Porsche 911 Turbo S.!!...,то сега един Фолксваген Костенурка отвява и Tesla Model S !Няма нужда от гонки,просто да пратят някаква Костенурка и нтригата се зарива надълбоко при реактора от "Чернобил"....https://***.youtube.com/watch?v=caqF_aJUPws
  • #12
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    на теслата да и свалят 200кг. теглотоКак да и свалят 200 кг на теслата бе?Трябва да и махнат единия електромотор.Тя тогава хептен няма да отлепи.Ще тежи като 2 тона преса и ще става само са баланс на кантара.Поршето си е порше.Ако искат да изправят теслата срещу 918,да видим тогава при почти равни килограми и мощност кой кого.
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз пък съм възторгнат от хибридите.Първо тиха.Второ набира като ненормална за смешничката си бензинова кубатура.Трето-дизайн на интериорът по специално на таблото,воланът.Тук нещата са субективни но след като се хванах да съзерцавам разноцветните светлинки,дисплей и дисплейчета се почувствах като пораснало дете във филмът "завръщане в бъдещето".Как да сравня това със скуката на аналоговите часовници със стрелки и екранче като на стар сименс?Четвърто-разходът.4-6 литра градско без икономии.Супер
  • #10
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи може да ви вади очите разликата в килограмите, а разликата в мощността и в.момент не?! Пък на тия дето сравняват историческото начало на 2 задвижвания, нека припомня, че ел.автомобилите са просто метаморфоза на бензиновите, нещо естествено. Ясно, че започва нова ера, не разбирам какво се хейти, аз обичам бензиновите и се интересувам от електрическите. Просто не схващам идеята за някакво велико съперничество,по-скоро еволюция.
  • #9
    9 rate up comment 12 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Първо Поршето е много по-леко, също така в клипа, показват, че е тунинговано...Няма спор, че Порше са уникални коли, но сравнението не е коректно в случая, а по-скоро манипулативно
  • #8
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Преди ( преди 7 години )
    Преди седмица карах хибрид....много скучна кола ! Докато мога ще си карам бензинката !
  • #7
    31 rate up comment 2 rate down comment
    anonimen ( преди 7 години )
    Ако трябва да сме точни - електирческия двигател и двигателя с вътрешно горене съществуват от доста време и двата. Над 100 години.Та не е като да се е развивал 100 години едининия, а другия да сме го открили преди 5 години.